Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Gothenburg Open avslutade tävlingssäsongen i god tid!

28 MAJ 2014 09:53
Det årliga Gothenburg Open hölls den 24 maj i Göteborg. Tävlingen lockade 485 tävlande från 8 länder. Ca 40 domare var närvarande, varav ett antal domare verifierade sina nya eller högre licenser vilket är att gratulera.
  • Skapad: 28 MAJ 2014 09:53

Tävlingen började kl. 9.00 och slutade kl.17.30 vilket är imponerande för en så stor tävling. Tävlingen hade ett online tidsschema som gick att nå genom datorer eller mobiler. Tidsschemat visades även på skärmar i uppvärmningshallen vid checkpointsen. 

I Now-Next schemat visade man om nästa klass var i tid, försenad eller om det var dags att gå till checkpoint. I det stora tidsschemat visade man starttiderna för varje klass samt den nya starttiden vid förseningar. Allt visas i realtid.

Man testade också duo utförande av kata i 6 stora barnklasser, för en utvärdering av systemet i stor skala. Det kändes som att systemet hade många fördelar och alla inblandade verkade vara nöjda med det. Tidsvinsten var betydande.

 

_DSC1386


Förutom WKF´s ordinarie kategorier så fanns det även klasser i Kyu, Dan och Open för kadetter i kata. Kadettklasserna i kata höll en väldig hög nivå. Några riktig skickliga tjejer från England och Österrike gav svenskarna och danskarna superbra matcher. Även kata för Masters 40+ år fanns med bland klasserna.

_DSC1385

 

I kumite för barn delade man in klasser som hade fler deltagare än 18 personer i två separata klasser efter en genomsnittslängd för gruppen. Hela fem klasser fick delas och detta gjorde att det blev rättvisare matcher, med den positiva effekten att fler av barnen fick känna hur det var att stå som vinnare. Det blir en win-win situation för alla.

 

_DSC1317

En extra bonus var att alla tävlande och coacher bjöds på glass och även på inträdesbiljetten till Liseberg, ett av Göteborgs mest eftertraktade attraktioner. Vädret var dessutom gynnsamt för ett besök på Liseberg till besökarnas glädje! 

 

Tack till Siamak Rezaie för reportaget. Foto: Jeff tran.

Skribent: Sarah Wennerström

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link