Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Godkänt resultat för karatelandslaget på Nordiska mästerskapen i Finland.

17 APR 2011 23:41
Tufft motstånd, småskador och lite otur bidrog till att den väntade slutsegern som bästa nation på Nordiska mästerskapen (NM) uteblev.
-Vi vann 5 guld, 8 silver och 6 brons, men tappade ändå slutsegern till Danmark, därför vill vi inte ge mer än godkänt denna gång, sa förbundskaptenerna Azem Barakovic och Miroslav Femic som även utlovade att man tar igen detta redan nästa år, för då går NM i Sverige och då ska vi vara mer laddade än någonsin.
  • Skapad: 17 APR 2011 23:41

Det kom att bli seniordamerna i kumite, anförda av Gulsah Akdag som stod för guldglansen under lördagen och juniorerna i kata anförda av Mia Karlsson som plockade guldmedaljerna under söndagen, på NM i Tammerfors i Finland.

 Kumitedamerna NM 2011

Gulsah Akdag vann ohotad i sin egen viktklass och fick sedan med sig dagens båda silvermedaljörer Hana Antunovic och Joanna Stassos i en riktigt tuff kamp om guldet i lagkumite. En uppgift där tjejerna kämpade sig till en rättvis seger. Flera av de svenska kumiteherrarna var favorit tippade och tog sig till final i respektive viktklass, men lyckades inte vinna de sista avgörande poängerna och i herrarnas lagkumite blev det ett riktigt bottennapp, trots att oddsen var otroligt låga på förhand till svensk seger.
-Vi har småskador här och där och lite problem med fokus och samtidigt är vi inne i slutspurten av förberedelser inför senior EM, konstaterar förbundskapten Miroslav Femic.
För katautövarna kom framgångarna först på söndagen där juniorherrarna Sam Birandvand och Albert Gabriel  samt juniordamerna Julia Mazur och Mia Karlsson gjorde upp om respektive guld och silver.
-Framgångarna bland juniorerna i kata var väntade, sa förbundskapten Azem Barakovic som samtidigt konstaterade att det givetvis kunde ha gått bättre för seniorerna än vad det gjorde på lördagen där samtliga fick problem redan i inledande omgång.

 Love Ö.

När det gäller kadetternas insats var det kata debutanten Love Örterström som glänste mest och avgick med seger i finalen mot en islänning. Det var dock trist att det inte var fler deltagare i kadettklasserna och man måste inför framtiden fundera på om denna ålderskategori ska vara med i NM. Många nationer väljer att delta sporadiskt eller inte alls i de yngsta klasserna vilket inte är bra för intresse och status. Bland kumite kadetterna var Miroslav Femic mest nöjd med Mikaela Eriksson som gick direkt till final, men fick ge sig efter förlängning.
-Mikaela är en riktig fighter och har dessutom en god förmåga att ta in instruktioner under match, vilket är mycket lovande inför framtiden, enligt Miroslav Femic.     
 
Senior EM går i Zurich i Schweiz om mindre än tre veckor och kan Aleksandar Subosic i +84kg och Mohamed Bedri i -67kg bli fri från sina skador kommer det svenska herrlaget i kumite att vara bland medaljfavoriterna och gör damerna om sin insats i lagkumite från finalen i lördags, bör även de vara bland medaljkandidaterna på EM, avslutar Miroslav Femic.
 
Resultat kommer inom kort.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link