Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Fullt ös i Åtvidaberg!

09 MAR 2011 00:44
Årets första läger för kadetter (13-15år) i kumite ägde rum under helgen den 5 -6 mars i Åtvidaberg. Ett öppet läger för alla ungdomar som vill satsa lite extra på tävlingsmomentet kumite.
  • Skapad: 09 MAR 2011 00:44

Kallelsen på karatewebben hade lockat hela 18 ungdomar till lägret. Alla deltog med liv och lust i de övningar som Joakim Engman,  landslagets utvecklingsansvarige för kadetter i kumite och hans ledarteam hade satt samman. Med på detta läger var även en leg. sjukgymnast, Daniel Kibe som gav information om hur man ska undvika skador i samband med idrottsutövande.

Efter två intensiva dagar meddelade även Joakim Engman vilka som blivit uttagna att få följa med landslaget till Nordiska mästerskapen (NM) som utmanare. Joakim betonade att uttagningen av kadetter i dessa sammanhang är för att eleven tränat bra och utvecklas, men framför allt för att locka till fortsatt satsning så att eleven kan vara en kandidat till landslaget när denne fyller 16år. Samtliga nordiska länder kommer att ta med några talangfulla elever till NM med utvecklingspotential att i framtiden vara en kandidat till landslaget. Joakim valde dels att ge det tre elever som fick delta på kadett- EM i februari, Jens Olofsson, Lisa Rasmusson och Mikaela Eriksson  förnyat förtroende. - Dessa tre kadetter utvecklas hela tiden och är bland de främsta i landet just nu, slog Joakim fast vid uttagningen. Vidare fick ytterligare två nya elever chans att få följa med och prova på i hetluften och det var Hanna-Louise Nilsson och Ashah Tasfari.

5 uttagna kadetter
        Sveriges kadettrepresentanter på NM

-Jättekul att få följa med landslaget och se på när de tävlar och även själv få vara med och kämpa för Sverige konstaterade Jens, Mikaela och Lisa som även haft möjlighet att delta på läger med landslaget som ”pryo” i början på januari.

Finland är värd för 2011 års Nordiska mästerskap och tävlingen äger rum i Tammerfors den 16-17 april, men nu stannade inte Joakim upp med detta utan han påpekade samtidigt att nästa läger för talangfulla kadetter i kumite är i början på juni i Sundsvall och att han redan då kommer att börja fundera på vilka som ska representeras Sverige på kadett- EM i februari 2012. Missa därför inte detta läger, mer info kommer på karatewebben.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link