Hoppa till sidans innehåll

Full fart på landslagets kadettsatsning i kata

22 NOV 2010 09:35
Förra helgens öppna läger för kadetter i kata samlade en rekordstor grupp under ledning av Tomas Karlsson från Växjö och utvecklingsansvarig för landslagets kadettsatsning i kata. Värd för lägret denna gång var Tibble Karateklubb i Täby, strax norr om Stockholm
  • Skapad: 22 NOV 2010 09:35

- Vi har satt vissa krav på de som vi vill se i denna kadettsatsning i åldrarna 13-15år, bl a ska man ha deltagit på ett antal karatetävlingar och även hunnit gradera till lite högre kyu-grad, så att man förstår de grundläggande kraven inom karatesporten, men trots dessa krav kom hela 25 utövare till helgens läger, vilket är rekord så här långt, berättar Tomas Karlsson.

Träningen pågick från lördag den 13 nov. till söndag den 14 nov. och innehöll inte bara karatetekniker och grundläggande kataträning, utan även ett intressant kunskapsinslag av förbundskapten Ky Buon Tang, som berättade om karaten´s och katan´s historia och utveckling fram till dagens form av tävlingskata. Gruppen fick även lära sig mer om de bedömningskriterier som domarna använder vid tävlingar, innan man avslutade lägret med olika tävlingsmoment under söndagseftermiddagen.


Elin, Tomas och Kevin

– Ett mycket lärorikt läger konstaterade Elin Ernekrans 14år från Vallentuna och Kevin Olsson 15år från Munka-Ljungby, som båda kommer att representera Sverige i kata på kommande kadett och junior EM i Serbien i februari 2011.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link