Hoppa till sidans innehåll

Första nationella karatelägren för lovande kadetter

01 JUL 2010 10:54
Landslagskommittén inbjuder i samverkan med Joakim Engman (kumite) och Thomas Karlsson (kata), till årets första läger för lovande kadetter.
  • Skapad: 01 JUL 2010 10:54

- Trycket är stort från ”Karate Sverige” att vi kommer igång med utveckling av lovande kadetter både i distrikten och på nationell basis. Detta speciellt med tanke på de suveräna resultat våra unga juniorer levererade sist på NM. Vi vill därför, redan nu, inbjuda till de första nationella lägren för de lovande talangerna trots att distrikten behöver mer tid att formera sig. I framtiden ska även distrikten vara med och nominera de duktiga talangerna, säger Birgitta Lindblom General manager för landslagsverksamheten.   
 
Landslagskommittén ställer dessutom redan i inledningen krav på ålder, grad och tävlingserfarenhet för de kadetter som man vill se på lägren, då ett utvecklingsläger som finansieras med landslagsmedel inte ska handla om att lära ut grundtekniker eller basala tävlingsregler. – Det finns andra läger för ungdomar som vill prova på karatesporten, här vill vi se utövare som uppfyller de grundläggande kraven i sporten, avslutar Birgitta.
 
Läs mer om kraven, tid och plats i nedan inbjudningar.

Kadettläger kumite 21-22aug.-10.pdf

Kadettläger kata 4-5 sept-10.pdf

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link