Hoppa till sidans innehåll

Fler medaljer till Sverige på Estonian Open

07 MAR 2010 09:54
Först ut på mattan av de svenska deltagarna på Estonian Open var Karin Hägglund i kata. Karin vann första matchen med en stark Seipai mot en ryska.
  • Skapad: 07 MAR 2010 09:54

I andra matchen stod Estland för motståndet men även här var det Karin som stod som vinnare. I tredje matchen ställdes Karin mot Rysslands katamästarinna; Daria Ippolitova som varit bland de sju bästa på EM de två senaste åren. Karin genomförde en kraftfull Suparinpei och ryskan fick se sig slagen. Karin var klar för final och även där stod en ryska för motståndet, men Karin vann med katan Kururunfa och blev därmed Sveriges första medaljör på tävlingen.

Efter det var det dags för kumite och först ut var Stephanie Kaup i -65 kg klassen. Hon mötte en ryska i första matchen och fick tyvärr se sig besegrad. Näst på tur var Joanna Stassos som även hon tävlade i -65 kg klassen. Joanna mötte en tjej från hemmalandet Estland i första matchen och vann på ett övertygande sätt. I nästa match mötte Joanna en ryska och vann även denna match. Därmed var Joanna är i final. I finalen mötte Joanna en ytterligare en tjej från Ryssland, men det kom att bli en match som Joanna kontrollerade från början till slut och därmed var andra guldet till Sverige för dagen i hamn. Stephanie fick via vinst i återkval mot en estnisk tjej, chans att gå en bronsmatch mot en ryska, en chans Stephanie tog väl vara på och tog hand om bronset.
 
Karen Pacull tävlar i -55 kg klassen och hon mötte en vitryska i första matchen. Karen är stark och vann den matchen. I andra matchen mötte hon en av Finlands bästa tjejer där Karen tyvärr förlorade. Karen fick återkvala och vann först över en finska innan det var dags för bronsmatch mot ännu en tjej från Finland, en match som Karin tyvärr förlorade.
 
Efter det var det för Kalate Akolor att tävla i -75 kg klassen, och i första matchen stod Vitryssland för motståndet. Kalate vann den matchen enkelt. I andra matchen vann Kalate genom att pressa ut motståndaren fyra gånger från tatamin. I den tredje matchen vann Kalate övertygande med 3-0 och var därmed klar för final. I finalen mötte Kalate tuffare motstånd, en rutinerad kille från Lettland och fick tyvärr se sig besegrad.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link