Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Europamästerskapen i karate avslutades idag i Schweiz där Svenska landslaget kan summera upp det bästa resultatet på 11år.

08 MAJ 2011 18:34
Ett brons, två 5:e platser och en suverän insats av det svenska damlaget i kumite.
  • Skapad: 08 MAJ 2011 18:34

Dagen avslutades med en suverän laginsats av de svenska damerna, en insats som tog damerna via vinst över Bulgarien och Grekland till kvartsfinal mot Holland där det blev en mycket oturligt poängförlust och stopp för fortsatt avancemang.

Bleard-brons
             Bleard Bronsmedaljör andra fr. höger.

Alla har verkligen presterat bra, men ska vi gå in på individuella insatser så måste Gulsah Akdag lyftas fram. En enorm insats dels individuellt där hon efter flera suveräna vinster avancerade fram till semifinal mot en ryska, men tappade i slutsekunden av semifinalen med en poäng och dels en gedigen insats i laget där hon vann alla sina matcher i mycket övertygande stil. 
(Bronset i kumite och de två 5:e platserna refereras längre ner i nyhetsarkivet).

Uppvärmning_
                      Karin och Joanna värmer upp...

Landslaget kommer nu att göra ett uppehåll över sommaren efter en mycket intensiv vår med läger och tävlingar nästan varje helg.
- Vi behöver ladda om batterierna inför hösten där fokus kommer att ställas mot EM och VM 2012, säger Azem Barakovic och Miroslav Femic, två mycket nöjda förbundskaptener.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link