Hoppa till sidans innehåll

Ett lärorikt EM i Serbien för kadetter och juniorer!

18 FEB 2011 20:42
Att delta på ett evenemang av denna kaliber kräver massor och återigen massor av tid för förberedelse. Speciellt tufft var det för kadetterna som gick poänglösa från mattorna efter insatser som med all säkerhet renderat en finalplats i SM på hemmaplan.
  • Skapad: 18 FEB 2011 20:42

- Det var en chock att se den höga klass och nivån på utövarna på detta mästerskap, summerade medresande föräldrar från läktaren, men samtidigt konstaterade man att vi inte är beredda att ta ungdomarna ett halvår eller mer från skolan för att förbereda sig inför ett EM eller VM och det är där en stor del av framgången ligger.
 
Landslagets utvecklingsansvariga Tomas Karlsson och Joakim Engman summerade kadetternas insats, med följande uttalande:
 
- Alla gjorde sitt bästa och några av våra deltagare kom att utmana blivande EM medaljörer redan i inledningsmatchen, vilket var roligt att se, men samtidigt får vi vara självkritiska och ställa mer krav både på oss själva och utövarna vad gäller förberedelserna inför nästa EM.
 
I klassen kata juniorer vann Sverige en efterlängtad bronsmedalj genom Mia Karlsson, vilket återges mer i detalj på annan plats och även junioren Gabriel Ingemansson i kumite förtjänas att lyftas upp då han inledde med att slå ut en av medaljfavoriterna på ett mycket övertygande sätt i första omgången, men sen råkade han ut för en diskning i andra matchen, vilket var trist.
- Det ska bli roligt att följa Gabriels utveckling, men framförallt måste han nu lära sig att kunna hantera fler matcher i rad och inte råka ut för onödig diskningar, konstaterade landslagledningen.
 
I U21 hade vi helt klart velat ser mer från de lite mer tävlingsrutinerade Hana Antunovic, Mohamed Bedri och Arvin Rezaie.
- Det kommer att komma bättre leveranser från dessa tre ungdomar redan i år utlovar förbundskapten Miroslav Femic och konstaterar att landslaget nu har ett par tuffa träningsläger framför sig, i bl. a. Israel med motstånd från Ryssland, USA och förhoppningsvis Frankrike.
 
- Nästa tävlingsinsats av större kaliber för landslaget kommer på Dutch Open dit samtliga seniorer är uttagna och självklart påverkar insatserna där vår uttagning till senior-EM i maj, avslutar förbundskaptenerna Miroslav Femic och Azem Barakovic.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link