Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

En tuff helg i Tumba resulterade i ett nytt katalandslag för 2010!

24 JAN 2010 23:29
Redan efter ett par timmar i dojon hos värdklubben Botkyrka Shukokai var luften i närmaste slut. Förbundskaptenerna Ky Buon Tang och Azem Barakovic startade uttagningen i ett rasande tempo, som sen bara ökade fram till söndagen, då uttagningsprocessen avslutades med en tävling i samband med den pågående domarutbildningen.
  • Skapad: 24 JAN 2010 23:29

- Vi fick mycket god hjälp av både Fredrik Ålander och Peter Sahlberg från domarkommittén under vår sista del i uttagningsprocessen. Två mycket rutinerade och kunniga domare som delade med sig av sina synpunkter och erfarenheter, säger Ky Buon Tang.

Ky Buon berättar vidare att man har till 2010 års landslag minskat katalandslaget från 17 personer till 10 och beslutat att man inledningsvis ska satsa lite extra på seniorerna Karin Hägglund och Patrik Backlund samt juniorerna Agnes Väppling och Sam Birivand.

Samtidigt kunde vi i landslagsledningen under uttagningen konstatera att Micaela Byström och Christian Blom kommer att vara tuffa utmanare till Karin och Patrik inför varje tävling, vilket är mycket bra.

Nya i katalandslaget är senioren Ossian Markiewicz och junioren Antonio Olaya som båda har visat en bra utvecklingspotential och vi hoppas de ska utvecklas vidare under året. Det får inte vara ett mål att komma med i landslaget och sen tro att man kan slå sig till ro. När man väl är med, måste man visa på en mycket bra utvecklingskurva för att få stanna kvar. Armina Barakovic finns kvar i landslaget då hon haft otur med skador under förra året och vi vill ge henne en chans att visa rätt utveckling under 2010. Vidare har vi enbart tagit ut en kadett, Mia Karlsson, men så står hon idag i en klass för sig när det gäller kadetter i Sverige. Vi vill främst att hon nu satsar 100%-igt fram till Nordiska mästerskapen i april, där vi tror att det blir svårt för övriga nordiska tjejer att vinna över en laddad Mia Karlsson. 

- Självklart har vi även sett ett par utövare för första gången på uttagningen som vi nu kommer att följa extra noga på tävlingar under 2010. De har visat intresse att vara med i landslaget genom att delta på uttagningen och var och en har fått feedback på vad man behöver förbättra för att vara aktuell vid nästa uttagning, avslutar Ky Buon.

Skribent: Birgitta Lindblom

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link