Hoppa till sidans innehåll

En legendar lämnar över

29 MAJ 2013 09:20
Javier Escalante har beslutat sig för att sätta punkt för yrkeslivet som Generalsekreterare för Svenska Karateförbundet. Efter 25 år som spindeln i nätet, varav de 3 sista inom eget förbund, säger han följande om att lämna över rodret för Karatesveriges mest centrala roll:
  • Skapad: 29 MAJ 2013 09:20

” Det är ett vemodigt beslut, men efter att ha tillbringat större delen av mitt vuxna liv inom svensk Karate, väljer jag nu att gå i tidigare pension för att kunna jobba mer intensivt med uppdrag inom World Karate Federation. Att få ha varit med att starta upp det egna förbundet har varit fantastiskt och jag känner att jag lämnar det i trygga händer. Att jag avslutar min anställning betyder heller inte att jag försvinner från karaten, - jag kommer behålla mina uppdrag i Domarkommittén och eventuellt åta mig andra förtroendeuppdrag om så styrelsen skulle vilja.”

Urban Andersson, ordförande i Förbundsstyrelsen, uttrycker det som en stor förlust men ser också med tillförsikt på vad som komma skall:

”Att Javier väljer att gå tidigare i pension från sitt jobb som generalsekreterare är naturligtvis en stor förlust för Svenska Karateförbundet. Han har arbetat med karate och idrott under en lång tid och är en känd profil även i övriga idrottssverige. Javier var en av de som gjorde grovjobbet när vi blev eget förbund och har genom sin erfarenhet, pliktkänsla och lojalitet underlättat betydligt för oss i styrelsen. Han arbetar alltid efter devisen "go by the book", vilket har gjort att vi känt oss trygga med de underlag, förberedelser och annat som krävs för att vi i styrelsen ska kunna genomföra vårt uppdrag. Vi ser dock fram mot samarbetet med Javier i en annan form. Vem som ges utmaningen att fylla hans stora skor som Generalsekreterare återstår dock att se, men den personen ärver en väl förvaltad verksamhet och med den vetskapen ser styrelsen ljust på framtiden.”

Datum för avslut är den siste december 2013. Tjänsten kommer annonseras ut i god tid och den som tar över kommer överlappa i tjänst med Javier, för att ta del av så mycket kunskap som möjligt och få hjälp att lotsas på plats in i verksamheten.

­­

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: This is a mailto link

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link