Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Efter två intensiva dagar är uttagningen till Kumitelandslaget över.

01 FEB 2010 00:20
Efter två intensiva dagar, avslutade förbundskaptenerna Miroslav Femic och Sacha Petrovic-Düner under söndagen uttagningen till Kumitelandslaget.
  • Skapad: 01 FEB 2010 00:20

Förbundskaptenen Sacha Petrovic-Düner berättar att man har till 2010 års landslag beslutat att behålla totalt ca 30 personer: 5-8 personer till spetsgruppen och 15-19 personer till utvecklingsgruppen.
Skillnaden mot tidigare år är att de kommer att minska 5-8 stycken och kalla till nästa träningsläger andra utövare som har visat framfötterna under uttagningen.
- Det är meningen att vi ska satsa på de som visar hög standard kommenterar förbundskaptenen Sacha.
Inledningsvis vill de satsa lite extra på de i spetsgruppen som har fått bra resultat på tävlingarna.
- Vi har några i spetsgruppen som har bra standard och som vi tror mer på. Gülsha Akdag är t.ex. en stark kort.  Vi vill att de ska prestera.
  - När det gäller spetsgruppen krävs det att ha rutinerade karateutövare i stora internationella tävlingar med EM standard. Ska vi lyckas måste vi ha pengar för att kunna åka till tävlingarna. Vi behöver åka till Italien, Holland, USA för att bemötta hårt motstånd, få självförtroende och visa domarna och andra karateutövare att vi är duktiga och att de inte kan köra ut oss.
Ny medlem inom kumitelandslaget är Joakim Ängman. Han kommer att ta hand om kadetterna.
- Joakim visade intresse  och någonting som var viktigt för oss var att han har samma syn som vi. Med kadetterna vill vi nå samma nivå som Spanien eller Italien och bli bättre på att fånga och plocka fram de talangfulla från 13 år upp till 15 år, avslutar Sacha Petrovic-Düner.

Skribent: Evelyn Morales

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link