Hoppa till sidans innehåll

Dundersuccé för domarkurs!

01 DEC 2014 14:33
Efter två mycket intensiva kursdagar, med kata på lördagen och kumite på söndagen, kan vi nu sammanfatta och glädjande konstatera att vi hade fler deltagare än vad vi haft på många år.
  • Skapad: 01 DEC 2014 14:33

På lördagen fick vi låna lokal i Brännkyrkahallen, tillsammans med ett ganska stort antal "tävlande" som domarna fick öva sina bedömningar på. Stort tack till Conny Helgesson Ferm, distriktstränare i kata och tillika Kata-instruktör på Karategymnasiet, för all hjälp med detta.
På söndagen var vi i RIG Karategymnasiets lokaler i Haninge. Där deltog 22 st kandidater och 7 st observatörer tillsammans med landslagsledningen, genom Ramon Malavé, som närvarade vid teorigenomgång och praktik i dojon.

 

dk_6 dk_1


Mest positivt ser vi i Domarkommittén på att vi hade 5 st ungdomar från Karategymnasiet, tillsammans med några fler, totalt ett 10- tal, som gick vår nya JC-utbildning som omfattar både kata- och kumitekurs, allt under en helg. Vi vill också passa på att tacka Stockholms distrikt för allt stöd, som även närvarade vid kursen genom Kenneth Nordell båda dagarna. Likaså ett stort tack till Andreas Fritsch, Solna Karate Dojo som tog sig tid och kom ut till Haninge med två TV-skärmar som scorebord samt datorer och flera klubbmedlemmar som skötte sekretariat m.m. 
 

dk_2 bild 3

 

Till sist ett stort tack till RIG Karategymnasiet för detta samarbete! De har redan nu tillsammans med DK och Stockholms distrikt beslutat att kursen kommer att bli ett fortsatt årligen återkommande utbildningstillfälle i slutet av november varje år.

Nu ska också samtliga kandidater verifiera sin licens vid en kommande tävling och i och med detta blir de godkända som Judge C-B-A i Kata / Kumite.

 

Idrottshälsningar//

Domarkommittén


P.S. Är du också nyfiken på hur man blir domare? Maila This is a mailto link så berättar vi mera.

Skribent: Ove Viggedal

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link