Hoppa till sidans innehåll

Distriktsträning Stockholm, kata

01 SEP 2014 08:45
Höstens första distriktsträning för katagruppen hölls i Brännkyrkahallen lördag den 30:e augusti. Fjorton deltagare fyllda av energi fick träna både på karatematta och judomatta.
  • Skapad: 01 SEP 2014 08:45

Så här efter ledigheten diskuterade vi utövarnas sommarträning. Vi kan konstatera att de flesta behöver mera hjälp med planering, men även förståelse för hur man planerar sin träning och vad som är lämpligt att göra.

Vi pratade också om planering för tävlandet i höst. Även där hade många dålig koll eller helt enkelt ingen planering.

bild2

Conny kollar tekniken

Alla kämpade bra med intensiv kihon på första passet. Dels individuellt men även i parövningar där man triggade varandra att testa gränserna för snabbhet och explosivitet.

bild3

Fokus och koncentration

Efter lunch gick vi vidare med kata i delar så väl som hela. Att träna i olika tempo, till exempel riktigt långsamt, är onekligen bra för att få koll på detaljerna. När deltagarna sedan visade hela kator inför gruppen imponerade vissa och visade att de verkligen utvecklats sedan förra gången vi sågs. Andra är i en utvecklingsfas som säkert ger resultat till nästa distriktssamling.

bild4

Alexander visar framfötterna

Som vanligt konstaterar vi att katagruppen i Stockholm har många talangfulla och starka utövare, men också att det är ett riktigt fint team som uppmuntrar och tar hand om varandra. För att lyfta till elitnivå behövs dock mera hjälp med tränings- och tävlingsplanering på sina håll. 

bild5

Hanna i stilstudie

Vi ser fram emot att träffas på Bosön i december och tackar för en trevlig träningsdag!

 

Emma Helgesson & Conny Helgesson Ferm

Distriktstränare Kata Stockholm


 Skribent: Emma Helgesson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link