Hoppa till sidans innehåll

Distriktsträning Kata Stockholm 9:e november

11 NOV 2013 09:17
Denna gång hade vi lånat mattor från Stockholmsdistriktet till träningen i Liljeholmshallen. Det förenklade en hel del då trägolvet har fin svikt men är alldeles för halt.
  • Skapad: 11 NOV 2013 09:17

Det blev också en bra uppvärmning att kånka och bygga mattor tillsammans.

Mattbyggare

mattbyggare

Första passet övades kihon med betoning på avslappning, tajming och snabbhet.

Andra passet startade med fokus på långsamma sekvenser och andning. En god övning för kroppskontroll och fokus. Sedan gick vi vidare med delar av kata för att tredje passet fokusera på hela kator.

Vi filmade utövarna och tittade tillsammans på dagens prestationer. Man fick bara en chans att leverera framför kameran och den lilla press detta skapade gjorde att några inte kunde prestera sitt bästa. En nyttig vetskap som kan kopplas samman med att det på tävling gäller att leverera från första stund. Vi har inte råd att skänka bort någon "förstakata" gratis till motståndaren.

Kataträning

Kataträning

Det var uppmuntrande att se den utveckling som många utövare kunde visa efter det senaste årets träning. Träningen sker ju i hemklubben, men eftersom vi har förmånen att träna distriktsgruppen fyra gånger per år och se dem på tävlingar kan vi tydligt se vem som tagit ett (stort) steg i rätt riktning.

Denna gång tränade Karin, Jesse och Love från landslaget med oss. Det är alltid lika roligt att få ha dem med på träningarna och en inspirerande vägvisare som påminner om vårt slutmål.

Landslagsgäster

Landslagsgäster

Detta var sista distriktsträningen för året. Vi önskar lycka till på SM och hoppas se många medaljer bärgas hem till vårt distrikt från Ystad.

Tack och på återseende 2014

Tack och på återseende 2014

Vi tackar för gruppens intresse och engagemang och hälsar alla välkomna till uttagningen till 2014 års distriktsgrupp i februari.

 

Ett stort tack till Christer för hjälpen med mattorna!

 

/Emma Helgesson & Conny Helgesson Ferm

Distriktstränare Kata Stockholm

  

Skribent: Emma Helgesson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link