Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

De svenska tjejerna var bäst på ungdoms EM i Azerbaijan

15 FEB 2012 22:47
Europamästerskapen för karateungdom i Baku i Azerbaijan är över och det blev de svenska tjejerna Mia Karlsson i kata och Hana Antunovic i kumite som lyckades bäst i junior- och U21 klasserna.
  • Skapad: 15 FEB 2012 22:47

Först ut av Svenskarna på lördagen var Mia Karlsson i klassen juniorer kata. Mia slutade på en 5:e plats efter att vunnit mot Ukraina, Italien och Österrike, men sen förlorat i semi mot Spanien och i återkval mot Slovakien. Därefter var det dags för Sam Biranvand i klassen kata U21, men han åkte ut i första omgången mot storfavoriten och slutlige segraren från Spanien, därefter förlorade Sam mot Turkiet i återkval.

Först ut i kumite på söndagen var Hana Antunovic som även hon slutade på en 5:e plats efter att ha vunnit över  motståndare från Portugal, Schweiz och Belgien innan det tog stopp mot Österrike med 1-0, när det var 2 sekunder kvar!!! Hana kunde sen inte rubba en stark tjej från Kroatien i återkvalet utan fick nöja sig med en hedrande 5:e plats.

För kumite killarna gick det sämre trots att de verkligen gjorde sitt bästa. Gabriel Ingemansson blev diskad direkt, Filip Knutsson och Sebastian Ceder förlorade i första omgång. Tyvärr skadade sig Sebastian i hälen,  så han kunde inte fortsätta till återkval.

Förbundskaptenerna är mycket nöjda med att alla verkligen gjorde sitt bästa. Främst vill förbundskaptenen i kumite; Miroslav Femic lyfta upp Hana som går från klarhet till klarhet och uppträdde med mycket starkt självförtroende i de inledande matcherna. Från killarna hade Miroslav förväntat sig mer, men konstaterar samtidigt att de nu vet vad de behöver jobba mer på hemma i dojon. Förbundskaptenen i kata; Azem Barakovic menar att både Mia och Sam gjorde bra insatser och att det faktiskt var mycket nära att Mia återigen tagit sig upp på prispallen i ett stort mästerskap.

Nästa stora tävling för karatelandslaget är Slovenien Open i slutet på mars då man både kommer att tävla på hög internationell nivå och träna med det Slovenska landslaget. En bra uppladdning inför kommande Nordiska mästerskap i mitten på april och lite senare, i början på maj, senior EM i Spanien.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link