Hoppa till sidans innehåll

Damerna höll flaggan högst vid Nordiska Mästerskapen i Tallinn.

12 APR 2010 22:19
Bild: Damlaget i kumite vann silver och individuellt levererade damerna i karatelandslaget ytterligare 8 medaljer. Joanna Stassos brons, Karin Hägglund guld, Gulsah Akdag guld, Karen Pacull silver, Micaela Byström silver, Mia Karlsson guld och Hana Antunovic silver (på bilden saknas Agnes Väppling guld).

Resultatet för Sverige slutade med 6 guld, 5 silver och 5 brons och som nation kom vi totalt på fjärdeplats i ett mycket jämt fält, med Finland som bästa nation med 7 guld.
  • Skapad: 12 APR 2010 22:19

I kata inledde de unga tjejerna Mia Karlsson och Agnes Väppling storstilat med att vinna var sitt guld och Sam Birivand som mötte dansken Skotte i en tidig final, redan i första omgången, fick nöja sig brons denna gång. I klassen herrar seniorer i kata blev det en hel finsk final och bland damerna, precis som i förhandstipsen, en hel svensk final. Denna gång var det återigen mycket jämt, finalen slutade med 3-2 till Karin Hägglunds favör mot Micaela Byström.
 
Kumite tävlingen inleddes med de yngre tävlanden och där Arvin Rezaie fick besöka sjukhus efter vinst i semifinalen innan han sen kom tillbaka till eftermiddagens final och vann med 8-1, suveränt. Kumitetävlingen fortsatte med att både Gulsah Akdag och Kalate Akolor levererade sina förväntade guld, ett extra plus får dock Kalate för sin finalmatch mot letten Sadikov som blev mycket intressant underhållning.
- Även Mohamed Bedri ska ha ett extra plus, som om han inte träffat sin motståndare så illa i semifinalen, skulle ha vunnit sin klass med bravur, enligt förbundskapten Sasha Petrovic, nu blev det istället ett brons för Bedri.

Junior medaljer på NM
Junior medaljörerna Sam, Arvin, Mia och Agnes tillsammans med
Javier Escalante och de båda förbundskaptenerna.


De tidigare förhandstipsen pekade på en tidig final för Joanna Stassos mot Foged från Danmark och mycket riktigt, men här vann oväntat Foged och Stassos fick nöja sig med ett brons. Tävlingen avslutades med Att Aleksandar Subosic formligen bollade med förre världsmästaren Luhamaa från Estland för att sen helt tappa luften och förlora finalen mot en betydligt mindre känd deltagare med 8-0. En förklaring kan självklart vara att Subosic dragits med feber och förkylning tidigare och inte hunnit återhämta sig riktigt, men nu prenumererar snart Subosic på NM silver, nästa år går NM i Finland och då är det dags för Subosic att vinna guld.    
- Vi är nöjda med allas insatser, men vill ändå framhålla ungdomarna, många var debutanter och levererade långt mer än vad vi förväntat, konstaterade förbundskaptenerna Ky Buon Tang och Sasha Petrovic.
 
/Birgitta Lindblom

 

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link