Hoppa till sidans innehåll

Åtta kadetter klara för Nordiska mästerskapen nästa år

17 NOV 2011 22:29
Under helgen den 12-13 november gick årets fjärde och sista kadettläger av stapeln i Sundsvall. Ett viktigt läger där den första nomineringen till Nordiska mästerskapen (NM) skulle ske.
  • Skapad: 17 NOV 2011 22:29

Det blev ett läger som inte bara var årets sista utan även årets mest välbesökta med över 40 deltagande kadetter i åldern 13-15år på plats

- En fantastisk uppslutning, där nära nog samtliga unga talanger i Sverige fanns på plats konstaterade landslagets utvecklingsansvariga Thomas Karlsson och Joakim Engman.

Lägret genomfördes under två intensiva dagar där man dels hade sjukgymnast på plats för att visa på olika sätt att hantera skador och dels representanter från förbundsstyrelsen som bl a informerade om de nya reglerna i kumite.
NM kommer att äga rum i Sverige i april 2012 och målet är att Sverige ska kunna mobilisera maxantal inför tävlingen dvs. två deltagare i varje klass.

- Vi var nära att bli bästa nation i fjol, men danskarna blev för tuffa. I år ska vi göra ett nytt, ännu bättre försök att bli bästa nation då vi dessutom tävlar på ”hemmaplan” berättar Birgitta Lindblom, General manager för karatelandslaget.

De som redan är klara är:
Kata: Lina Wåglund och Ashah Tafari.
Kumite: Hanna-Louise Nilsson +54kg, Mikaela Eriksson -54kg, Jens Olofsson -57kg, Ludwig Ingemansson -63kg, Rickard Dimell -70kg och Mattias Andersson +70kg.

- Vi ser givetvis fram mot nästa läger i början av nästa år där vi kommer att ta ut ytterligare deltagare i kadettklassen till NM och samtidigt förväntar vi oss att de som redan är uttagna kan visa att de tränat bra fram till dess. Vi har även beslutat att inte skicka någon kadett till kadett/junior EM i februari. Vi satsar istället på att åka på en mer närbelägen tävling med fler deltagare under våren. Vi har ett långsiktigt perspektiv och bedömer att med rätt satsning både i val av tävlingar och träningsmetoder kommer betydligt fler av dessa duktiga ungdomar att kunna leverera mästerskapsmedaljer i framtiden, klargör Thomas och Joakim.

Tid och plats för nästa läger kommer på denna webbplats inom kort.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link