Hoppa till sidans innehåll

Årets karate SM samlar Sverigeeliten i Botkyrka

29 NOV 2011 23:40
Helgen den 2-4 december arrangeras Svenska mästerskapen i karate i Botkyrkahallen i Hallunda söder om Stockholm.
  • Skapad: 29 NOV 2011 23:40

– Botkyrka Kommun är känd för sin framåtanda och öppenhet. Vi vill bredda vår publik och väcka intresset för karate hos flera grupper. Nu ger vi chansen till Stockholmarna att på nära håll se det bästa som Svensk karate kan uppvisa, säger Javier Escalante, generalsekreterare vid Svenska Karateförbundet.

Totalt 204 deltagare från 60 föreningar samt 21 lag kommer till Stockholm i helgen för att göra upp om SM-medaljerna i kumite och kata i de olika klasserna med kadetter, juniorer och seniorer.

Samtliga finaler avgörs på söndagen, med start kl. 10.00.

Lars Brandin är arrangemangsansvarig för Karate-SM i år och tillhör arrangörsklubben Botkyrka Shukokai Karate.

– Det här kommer att bli en fullspäckad helg med karate på hög nivå. Hela svenska eliten och landslaget finns på plats i Stockholm i helgen. Finalpasset på söndag eftermiddag kommer att skapa ett spännande tryck i hallen, säger Lars Brandin.

– Som arrangör känner vi oss stolta över att få arrangera ett nytt SM för femte gången. Vi har fått många företag som varit intresserade av att marknadsföra sig i samband med karate SM. Det är på ett sätt kul. Dessutom kommer vi att låta alla intäkter från programförsäljningen gå till stiftelsen "Min stora dag" som hjälper svårt sjuka barn att få sina drömmar uppfyllda, säger Lars Brandin.

 

En nyhet för i år är att representanter för förbundets ”Kommittén Karate för alla” kommer att vara på plats och svara på frågor om träning för utövare med speciella behov.

– Vi vill visa att vi finns som en resurs för svensk karate och för de karateklubbar som vill öppna dörrarna för medlemmar som inte kanske följer den vanliga inlärningskurvan, säger Eliz Lindström, fritidskonsulent på Huddinge kommun och en av de som representerar ”Kommittén karate för alla”.

 

SM i karate kommer att direktsändas i webb-TV av företaget Qrodo AB via följande länk:  www.svenskkarate.tv

Skribent:Evelyn Morales Zárate

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link