Hoppa till sidans innehåll

Äntligen Aleksandar, äntligen!

06 MAR 2011 20:32
Mer framgångar för karatelandslaget på Dutch Open kom vid de avslutande tävlingsklasserna i kumite under söndagen. Om Sverige inledde starkt i kata på lördagen så såg man även till att avsluta söndagen i bravur med fenomenala insatser i kumite.
  • Skapad: 06 MAR 2011 20:32

Det var först och främst Aleksandar Subosic 26år från Stockholm, som äntligen fick utdelning för sina utmärkta tekniker och det resulterade i ytterligare en medalj till Sverige, denna gång en mycket välförtjänt bronsmedalj i kumite +84kg.

Aleksandar

Nu var det inte bara Aleksandar som presterade väl under söndagen utan även Sadik Sadik och Bleard Amagjekaj tog sig fram till hedrande femteplatser i sina viktklasser.

- Att vi skulle få se denna typ av leverans från Aleksandar var väntat. Vid senaste träningslägret i Malmö var han i mycket god form, så jag är inte förvånad, berättar vår förbundskapten i kumite; Miroslav Femic och fortsätter med konstatera att  även Sadik var mycket nära en medalj med vinst i sex matcher i rad fram till bronsmatchen. Sadik visar en mycket stigande formkurva och vi ska samtidigt ha klart för oss att i Sadik´s viktklass är det mycket stora startfält, denna gång kom hela 82 kumiteutövare till start i klassen –75kg, vilket är fler än på ett EM eller VM.

- Vi ska heller inte glömma bort tjejerna, framför allt vill jag ge lite extra beröm till Hana Antunovic som slutade på en hedrande 7:e plats, men bronsmatchen var inte långt borta, lite mer rutin så finns även medaljer av ädel valör runt halsen på Hana, konstaterar Miroslav Femic.

Sen på söndagskvällen kommer Svenska karatelandslaget att landa på Arlanda och med sig i bagaget har man ett silver, ett brons, två femteplatser och en sjundeplats från en av världens tuffaste karatetävlingar. Bravo!

Resultat från Dutch Open 2011 hittar man på följande länk: http://www.kbn.nl/results-dutch-open-2011

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link