Hoppa till sidans innehåll

Annorlunda karateläger i Täby lockade 75 deltagare - trots strålade sommarsol utomhus!

11 AUG 2010 10:13
Karateutövare från Piteå i norr till Malmö i söder slöt upp för fyra dagars träning i allt från Karate till Kobudo, Goshin-Do, Tanto och Iaido. Ledare och huvudinstruktör på lägret var Darren Myers från USA. En välkänd karateprofil världen över inom bland annat Kobudo, Goshin-Do och Iaido.
  • Skapad: 11 AUG 2010 10:13

Darren är även nationell karatedomare i USA och ansvarar för bland annat US Open, en årligt återkommande karatetävling i Las Vegas med över tusen deltagare. Han hade till sin hjälp Ky Buon Tang och Johan Bakteman från Kuniba Kai samt Michael Öberg från Wado Ryu. Fyra ledare som bjöd både på sig själva och på stor variation i övningar och tekniker.


Darren Myers delar ut diplom


Ventilationen arbetade för högtryck i samtliga fyra dojo i Tibblehallen, när utövarna, som indelats i olika grupper, fick prova på olika vapentekniker. Det genomfördes även gradering av de mer rutinerade utövarna under fredagskvällen.


Ky Buon Tang lär ut Sai tekniker.

 
- Ett suveränt läger för mig som instruktör sa Hans Skoglund från Wakajishi karateklubb på Södermalm i Stockholm och fortsatte, - jag fick med mig många nya idéer till höstens olika träningsgrupper. – Jättekul att få träna för en så välkänd person inom sporten som Darren Myers och det på hemmaplan i Sverige, konstaterade många. Lägret organiserades och administrerades av föräldragruppen i Tibble Karateklubb, ett gäng mycket duktiga föräldrar när det gäller att ordna olika arrangemang.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link