Hoppa till sidans innehåll

54 föreningar samlades under Svenska Karateförbundets andra förbundsstämma

21 MAR 2011 18:22
Svenska Karateförbundets andra förbundsstämma ägde rum lördagen den 19 mars 2011 på Hotel Scandic Continental i Stockholm. Styrelsen omvaldes och stämningen var hög under hela stämman.
  • Skapad: 21 MAR 2011 18:22

Stämman inleddes under dagen med att tilldelas Årets Idrottsprestation 2010 till Karin Hägglund, från Gojukai Seinan KK. Hon är 30 år gammal och har tränat karate sedan 1999. Under 2010 vann hon Senior NM Guld i Kata, SM Guld, Guld i Estonian Open, Guld i Finish Open och Guld i Kata Pokalen. Hon fick 10 000kr för sin elitsatsning under 2010.

Boden Karateklubb tilldelades också ett stipendium på 10 000kr.
Styrelsen passade på att tacka den avgående förbundskaptenen Ky Buon Tang för utmärkt arbete under hans tid i landslagsledningen.

Innan årsstämmans början samlades 54 föreningar representanter som innehade totalt 114 röster.

En av motionerna som yrkades var frågan om Svenska Karateförbundet skulle verka för att resebidrag skulle betalas till elitsatsande karateutövare som har långa och dyra resvägar till träning/läger. Motion drogs tillbaka i väntan på att en verksamhetsplan ska upprättas.

Verksamhetsplanen för 2011 godkändes för Svenska Karateförbundet efter några mindre justeringar.

- Att utse en person kopplad till RIG och Utbildningskommittén.
- Att verka för ett "rundare" geografiskt Karate Sverige.
- Att skapa en gemensam vision som verkar för och stärker förbundsarbete på riks-, distrikt-, klubb- och individnivå.

Den punkten i verksamhetsplan 2011 som skapade en livlig diskussion var om "att fortsätta stödja Svenska Mästerskapet med webbsändning och domare". Det var behovet att förtydliga skillnader mellan SM i Karate, SM i Kyokushin, och SM i Shotokan. Då valde man att göra ett tillägg:
- Att fortsätta stödja WKF Svenska Mästerskap med webbsändning och domare.

@

Förbundets General Manager, Birgitta Lindblom, informerade om fortsatt elitsatsning och framställning av en studie om kravprofil. Syftet med denna studie är att skapa en kravprofil för svensk karate där man genom att kartlägga svensk elit kan få fram vad som krävs av en karateutövare för att nå den yppersta eliten. Kravprofilen ger grund för uttagningskriterier till landslaget.

Förbundets General Manager och förbundskaptener betonade igen behovet av att ha högre kriterier för uttagning till landslaget, att ställa högre krav när det gäller tävlingserfarenhet, att ha rätt ålder och att ha rätt kunskap inom idrotten.

Skribent: Evelyn Morales Zárate

 

 

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link