Hoppa till sidans innehåll

53 föreningar samlades under Svenska Karateförbundets tredje förbundsstämma

19 MAR 2012 11:09
Svenska Karateförbundets tredje förbundsstämma ägde rum lördagen den 17 mars 2012 på Scandic Continental i Stockholm.
  • Skapad: 19 MAR 2012 11:09

Stämman inleddes med att styrelsen passade på att tacka den avgående General Manager Birgitta Lindblom samt förbundskaptenen Miroslav Femic för utmärkt arbete under deras tid i landslagsledningen. Dejan Brajic utsågs som ny General Manager.

Till Årets Idrottsprestation 2011 utsågs Mia Karlsson. Hon är 17 år gammal och tränar i Degerfors under ledning av Johnny Karlsson. Hon räknas som ett stort framtidshopp inom svensk karate och har bland annat tagit brons vid senaste junior- EM och vunnit juniorklassen i SM 2011. Mia fick ett stipendium på 10 000kr för sin elitsatsning under 2011.

Till Årets idrottsförening utsågs Wakajishi Karateklubb. Klubben tilldelades också ett stipendium på 10 000kr.

En av motionerna som yrkades var frågan om ändring i förbundets stadgar 1 kap angående förbundets uppgift.  Styrelsen påpekade betydelsen om tolerans och mångfald, att kunna samla allt karate och att inte utesluta någon. Därför föreslog styrelsen en omformulering av knockout-förbudet. I stadgarna innebar detta att man stryker sista meningen ”Undantaget är Karateverksamhet som har till syfte att med avsikt skada andra utövare eller där knockout är vinstgivande moment”. Medlemmarna biföll beslutet.

Det biföll an annan ändring i stadgarna som innebär fritt tillträde till tävling och uppvisning inte bara till Juridiska Nämnden, ledamöterna, Medicinska kommittén och Förbundets anställd personal utan till samtliga kommittéer. Motion fastställdes.

Verksamhetsplanen för 2012 godkändes efter att ha uppmärksammat några punkter.
-  Att en gemensam konferens för distrikt, kommittéer och styrelsen kommer att ske den 13e oktober för att skapa en gemensam vision som kan stärka förbundsarbete och som kommer att ha som bakgrund att svensk karate fyller 50 år. Jubileumet kommer också att uppmärksammas under året.

-  Att Nordiskt Mästerskap 2012 arrangeras i Kristianstad den 14e april. Målet är att utveckla vidare samarbete med andra länder i Baltikum så att vi kan lyfta fram förbundets positioner i EKF och WKF.

-  Att Svenska Mästerskapet 2012 ska arrangeras i Karlstad av Karlstad karate förening (Lennart Larsson). För första gången kommer WKF:s Svenska Mästerskapet att utökas med två klasser, U21 och  kata i rullstol. Urban Andersson informerade att till VM i karate i Paris kommer Sverige att vara representerad i en av de tre klasserna (rullstol, mental handikapp och blinda), evenemang som kommer att bevakas av Paralympics.

För att avsluta årsstämman betonades betydelsen om att ta fram en vision: att göra Svensk karate begripligt och hur man presenterar fram budskapet. Det är oerhört viktigt att ta fram en modell som visar vad Svensk karate står för utan att glömma bort de olika stilarna och kopplingarna till Budo.
Styrelsen bjöd på ett informationsmöte efter stämman. Under mötet diskuterades följande punkter:

· Framtida stämmor, eventuella förändringar och önskemål.

·Önskemål framfördes om att fortsätta tryckning av verksamhetsberättelsen i pappersform.

·Information om kommande förbundskonferensen samt 50 års jubileums fyrande delgavs.

Vidare informerades om att en jubileumsskrift håller på att tas fram i elektronisk form.

·Styrelsen uppmanande medlemmarna om fortsatt kommunikation med förbundet; styrelsen, kansliet, kommittéerna och distrikt.                               
·Sanktionsdirektiven diskuterades. Vidare noterades att det är mycket olyckligt att landslaget är bortrest samtidigt som Kata Pokalen och Swedish Open äger rum. Det är styrelsens målsättning att landslaget skall närvara på de största nationella och internationella tävlingar i Sverige.
 
Skribent: Evelyn Morales Zárate/Javier Escalante

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 



Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link