Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

2012-års karatelandslag är klart!

22 JAN 2012 22:34
Två mycket intensiva dagar med tuff fys, teknikuppvisning, shiteikator och matcher med bedömning av representanter från svenska domarkommittén, resulterade i en elittrupp på totalt 18 utövare, 6 i kata och 12 i kumite.
  • Skapad: 22 JAN 2012 22:34

En mycket tuff uttagning rent fysiskt konstaterade de som varit med ett tag. Förbundskaptenerna Miroslav Femic och Azem Barakovic höll ett högt tempo och trots att det inte var uttalat i inbjudan fanns det några som föll igenom redan under lördagen på grund av dålig grundkondition, något av ett baskrav när det gäller elitsatsning.

31 förväntansfulla utövare hade passerat det första steget som bestod i att skicka in sin föranmälan inom utsatt tid och där visa på att man uppfyller de inledande grundkraven med bl. a. grad, ålder och tävlingserfarenhet.  Efter upprop och presentation av landslagskommittén och blivande förbundskaptenen i kumite, Anders Håkansson (tillträder i november) gavs information om planerade tävlingar, träningsläger och vilka krav som ställs på en elitutövare från Karateförbundet och från Riksidrottsförbundet. Efter lunch på lördagen gav landslagets sponsor SBI information om ny utrustning för landslaget och landslagsledningen gick igenom antidoping regler och vilket ansvar man har själv som utövare att inte bruka denna typ av medel samt var man kan finna mer detaljerad information om dopingklassade medel mm.

Söndagen ägnades åt matcher i både kumite och kata. Domarna Milo Barjaktari, Magnus Palmqvist, Magnus Svensson och Per Åström både dömde och gav feedback på ett utmärkt sätt. Strax efter kl 14.00 på söndagen samlades alla i stora hallen och förbundskaptenerna presenterade landslagstruppen för 2012. De uttagna kommer inom kort att presenteras på landslagets egen sida på denna webb. I tillägg till den uttagna landslagstruppen fick Karolina Stenfeldt och Ludvig Tallberg i kata och Gabriel Ingemansson, Rim Mourad och Sabina Lääveri en inbjudan att komplettera landslaget som utmanare vid Nordiska mästerskapen i april.

Landslagskommittén vill avslutningsvis rikta ett stort tack till alla intresserade utövare som kom och kämpade hårt, värdklubben Enighet med personal, SBI och representanterna från domarkommittén samt ett stort gratis till alla som blev uttagna till karatelandslaget 2012.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link