Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

2011-års karatelandslag är klart!

18 JAN 2011 08:14
Två mycket intensiva dagar med tuff fys, teknikuppvisning, shiteikator och matcher med bedömning av svenska domarkommittén resulterade i en elittrupp på totalt 16 utövare, 6 i kata och 10 i kumite. Bild:Fyra debutanter i landslaget, fr.v. Albert Gabriel, Julia Mazur, Jesse Enkamp och Filip Knutsson.
  • Skapad: 18 JAN 2011 08:14

Den tuffaste landslagsuttagningen på många år konstaterade de som varit med ett tag. Förbundskaptenerna Miroslav Femic, Ky Buon Tang och Azem Barakovic hade skruvat upp tempot extra och trots att det inte var uttalat i inbjudan fanns det ett flertal som föll igenom på dålig grundkondition, något alla måste jobba med inför nästa uttagning.

-Vi har uttagningskriterier som ska uppfyllas innan man kommer till lägret i form av tävlingserfarenhet, grad och ålder, men till nästa år kommer vi även att börja med ett inledande konditionstest. En bra grundkondition är basen för att vara med i ett landslag och vi vill se den yppersta eliten på uttagningen, konstaterade förbundskaptenerna.

När söndagen närmade sig sitt slut, passade även utövarna på att avtacka Ky Buon Tang som varit förbundskapten i kata under tre år. En mycket populär ledare och coach som nu lämnar över ledarskapet för kata till Azem Barakovic.

Uttagningen var en riktig utmaning, speciellt i kata där man ånyo gav Julia Mazur en chans efter att blivit petad 2010. Julia har förbättrat sig och vi ser att hon kan hävda sig bättre på tävlingarna nu, så hon kliver in i ett övrigt mycket starkt junior team i kata där även junior SM vinnaren och tvåan från Stockholm Open, Albert Gabriel tog en plats. Den stora sensationen var dock Jesse Enkamp (f.d. Hermansson) som efter fem försök att komma med till landslaget äntligen fick till en fullträff och tog den enda herrseniorplatsen. En strålande glad Jesse fick mycket positiv feedback ang. sin utveckling under det senaste året, från Azem Barakovic.    

I kumite imponerade deltagarna från 2010års landslag stort och de har självklart ett litet försprång med tanke på de utvecklingsläger som de kunnat delta på under 2010 i Riksidrottsförbundets regi. Mest intressant var nog att Gulsah Akdag och Joanna Stassos byter ner sig i viktklass inför 2011 och insatsen av Filip Knutsson från Budogymnasiet. Filip var den enda som lyckades kämpa sig till en landslagsplats av de nytillkomna, men så var han en av de bättre på hela uttagningslägret, enligt Miroslav Femic.

Avslutningsvis vill landslagskommittén ge ett stort tack dels till värdklubben för lägret, Tibble Karateklubb som skötte arrangemangen på ett strålande sätt och dels till domarna vars feedback var viktig i bedömning av kandidaterna.

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link