Hoppa till sidans innehåll

17 Kadetter (14-15år) kämpade om tre platser i kata till Nordiska Mästerskapen!

02 MAR 2011 07:17
Karatelandslagets satsning på utveckling av kadetter fortsätter att vinna mark runt om i Sverige. Utvecklingsansvarige för kata; Tomas Karlsson, hade samlat till läger för kadetter den 26-27 feb. i Ängelholm och värd för lägret var Bushido Karate.
Bild: Alla duktiga katautövare som deltog på lägret.
  • Skapad: 02 MAR 2011 07:17

Karatelandslaget genomför fyra utvecklingsläger per år i kata respektive kumite för ungdomar i åldern 13-15 år för att uppmärksamma talanger till framtida karatelandslag.
 
Till detta läger var som alltid målsättningen att utövarna ska lära känna varandra och umgås utanför tävlingsarenorna, men även att få träna och tävla mot varandra under organiserade träningsformer. En extra krydda var denna gång att karatelandslaget behövde fylla på med utövare i kata i kadettklasserna till Nordiska Mästerskapen (NM) i april i Finland. Till sin hjälp på lägret hade Tomas förbundskapten Azem Barakovic som följde samtliga kadetters träning under söndagens träning.  
 
- Det finns en god återväxt i Sverige inom kata, konstaterade Azem Barakovic och det ska bli kul att få låta några av dem prova på ”hetluften” på ett NM. Barakovic poängterade många gånger under söndagen att utövarna måste fokusera på de inledande Shitei katorna som är ett internationellt krav i alla större tävlingar.

 kadett träning
Bild: Elin Ernekrans, Cassandra Frejdh och Love Örterström visar tävlingskata
för Azem Barakovic och Tomas Karlsson.


När lägret var över på söndagseftermiddagen stod det klart att EM-kadetten Elin Ernekrans från Vallentuna får sällskap av utmanarna Cassandra Frejdh från Piteå och Love Örterström från Bromma till NM.
 
Nästa kadettläger i kata kommer att äga rum i Umeå i början på maj. Tomas kommer att återkomma med mer information via karatewebben.
 

Skribent: Bengt Zachrisson

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link