Hoppa till sidans innehåll

Viktig information om arrangerande av tävling

28 NOV 2017 14:21
På förekommen anledning informerar Svenska Karateförbundet rörande arrangemang av karatetävling. Vi uppmanar samtliga med ett intresse av arrangemang att uppmärksamma och sprida informationen.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 15:25

Samtliga karatetävlingar som arrangeras i Sverige ska ha sökt sanktion och fått tillstånd att genomföras av Svenska Karateförbundet. Har man inte sökt och fått sanktion så är det att anse som en otillåten arrangerad tävling. Att genomföra en ej sanktionerad tävling innebär att man bryter mot Kampsportslagen (2006:1006) samt förbundets regler och stadgar.

Ett brott mot Kampsportslagen av enskild arrangör/klubb kan medföra att hela Svenska Karateförbundet förlorar det allmänna tillståndet att arrangera tävlingar i karate, vilket omfattar samtliga föreningar och arrangörer.
Konsekvensen av att SKF skulle förlora det generella tillståndet blir att varje enskild arrangör vid varje enskilt tillfälle skulle bli tvungen att ansöka om eget tillstånd hos Kampsportsdelegationen för att inte begå brott mot Kampsportslagen. En tidsödande och kostsam process, utan garanti för tillstånd, som skulle slå mycket negativt mot all karate i Sverige och dess utveckling.

Vi ser därför väldigt allvarligt på en sådan incident.

Övriga överträdelser mot förbundets regler och villkor kan leda till uteslutning av medlemskap och därmed förenade rättigheter och förmåner som följd.

SKF vill att så mycket karateverksamhet som möjligt bedrivs, träning som tävling, och vill underlätta på bästa sätt för de föreningar som avser arrangera en tävling.
Det är dock av högsta vikt att sanktionsförfarande följs då vi är skyldiga att följa detta kontrollsystem enligt Kampsportslagen och där kontrollmyndighet är Kampsportdelegationen.

Idag har blivande arrangörer ett flertal varianter av tävlingsformat att utgå från, just i syfte att ge fler valmöjligheter för att underlätta arrangemang. I vissa fall sanktionerar förbundsstyrelsen och i vissa fall distrikt eller kommitté. 

Information om tävlingsformer och sanktionsförfarande på vår hemsida: https://www.swekarate.se/tavling/tavlingssanktion/

Man är också välkommen att kontakta kansliet vid osäkerhet och frågor.

Vi uppmanar starkt samtliga intressenter som vill arrangera tävlingar att sätta sig in de regler och villkor som gäller för att undvika misstag av otillåten natur.

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link