Hoppa till sidans innehåll

Vårhälsning från vår ordförande

16 APR 2020 13:20
Ordförande Urban Andersson reflekterar över coronakrisens tid.
  • Skapad: 16 APR 2020 13:20

Livet är på paus. Påskfirandet blev inte som vi tänkte oss. I vår egen klubb i lilla Vittsjö i Skåne har vi ställt in vår ordinarie träning men kämpar på utomhus. Jag oroar mig för vår personal på förbundet i corona-härdens Stockholm, som är tvingade att jobba hemma men som ändå gör ett fantastiskt jobb. Alla känner vi någon som är sjuk, isolerad, rädd, i riskgrupp eller har blivit av med jobbet. Våra karateklubbar kämpar med hur man ska kunna fortsätta bedriva verksamhet.

Men i allt detta mörker ser jag ett starkt ljus. Aldrig tidigare har solidariteten och uppfinningsrikedomen visat sig så tydligt. Runtom i Sverige hjälper vi varandra på ett sätt jag aldrig tidigare skådat.

Inte minst är det tydligt inom vår karate. Vår inneboende själ av att visa respekt mot vår omvärld har visat sin styrka tydligt i denna tid och från dag ett har våra klubbar hörsammat myndigheterna och snabbt anpassat sig. Vi ser hur ni med gott mod flyttar utomhus oavsett väder, snabbt skaffar er kunskap som behövs och ställer om träning, hittar på nya metoder för att hålla igång. Vissa behöver tillfälligt pausa sin träning helt som uppoffring för allas säkerhet. Men oavsett val av metod görs det för att man vill hjälpa till och ta sitt ansvar i samhället, hindra smittan och skapa säkra miljöer för våra medlemmar - barn, unga, vuxna och äldre. Vi har dem ju alla i vår idrott. Vi delar tips och råd med varandra, ställer frågor, hejaropar och stöttar i sociala medier. Vi ser människor samlas kring förbundets liveträning på Facebook, trots att vi inte är proffs på tekniken – än :)

Det här är en tid jag aldrig trodde jag skulle uppleva. Men jag har heller aldrig känt mig så stolt som nu över att vara ordförande för vårt fina förbund. Vi i styrelsen och på kansliet gör vad vi kan för att ge er råd, stötta och finnas där för er, även om vi inte har svaret på allt. Men framförallt är det ni föreningar och utövare som med er starka gemenskap kommer se till att vi klarar oss bra genom den här krisen. Och det är min fasta övertygelse att när den här perioden är över kommer vi stå starkare tillsammans än någonsin förut.

Nu kommer våren och snart sommaren, med det också värmen och ljuset, jag håller tummarna för att livsglädjen i samhället återvänder tillsammans med det. Med förhoppning om att vi alla får en frisk och härlig vår!

Varma hälsningar,

Urban Andersson

Ordförande Svenska Karateförbundet

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link