Hoppa till sidans innehåll

Välkommen Utbildningskommittén!

16 OKT 2018 09:33
För ett tag sedan sökte vi nya medlemmar till vår kommittéverksamhet. Vi fick glädjande nog ta emot ett överraskande stort intresse och många bra ansökningar och har nu en ny Utbildningskommitté på plats.
  • Skapad: 16 OKT 2018 09:33

Att vilja engagera sig ideellt är en beundransvärd egenskap och oerhört viktigt för att idrottsrörelsen ska överleva. Vi vill därför rikta ett stort tack till samtliga er som har sökt samt varmt välkomna och presentera de fem som nu kommer att hjälpa svensk karate och dess kompetensutveckling framåt.

Utbildningskommittén ser ut som följer: 

   
Ordförande; Gülsah Tararabit

Ansvarig lärare och mentor på RIG Karategymnasiet.Tidigare har Gülsah varit en framgångsrik utövare inom karatelandslaget med bl.a. EM-brons i bagaget. Hon har tränat sedan hon var 8 år, både Kyokushin och Shotokan och även provat på Shito-Ryu.

”Mina ambitioner är att kunna bidra till så mycket utveckling som möjligt i svensk karate. "När man kliver upp på mattan så representerar man inte bara sig själv, utan man representerar även sin förening och framförallt sin nation. Därför är uppförande på och utanför mattan viktigt för att vara en bra ambassadör inom karate.”

”Lärarjobbet är motiverande och spännande med konstant utveckling för både elever och mig. Vi växer som människor tillsammans när vi lär och lär ut. Mitt mål är att få mina elever att utvecklas och vara en del av Svenska Karateförbundet. Jag önskar nu att jag får flera möjligheter att utveckla svensk karate tillsammans med utbildningskommittén. ”

  
   

 

Ledamot Gabriel Tiste

Gabriel tränar Goju-Ryu och är en av instruktörerna i Stockholm Nord Karateklubb. Han tränar även Iaido och har ett allmänt budo-intresse.


”Som person är jag ifrågasättande, nyfiken och väldigt intresserad av att hitta nya sätt att se på saker. Jag tycker om att resonera runt ämnen och förhoppningsvis upptäcka ett nytt perspektiv. I mitt yrke som Application Manager på Swedbank så ställs jag inför tekniska utmaningar och problem som jag måste lösa. Jag är bra på att hitta lösningar inom de avgränsningar som gäller för stunden." 

"Jag kan bidra med ett perspektiv som kommer från en yngre instruktör som inte har 20 år av erfarenhet. Jag kan belysa de utmaningar och insikter som jag brottas med och även kunna ge förslag på hur kommittén kan bemöta dem. Jag tror att det finns många som vill bidra till sina klubbar genom att dela med sig av sina kunskaper men som inte riktigt vet hur.”

 

 

 

Ledamot Love Sinnervall

Love har tränat karate sedan 1990 och är nu verksam i Shotokan Center Göteborg både som utövare och certifierad instruktör. 

Hon har studerat idrottsvetenskap på universitetet samt ett år på Bosöns Idrottslinje till idrottsledare. Idag är Love socionom och arbetar för närvarande som utredare inom barn och unga på socialtjänsten. ”Med utgångspunkt i min bakgrund och mitt allmänna intresse för idrott och stora intresse för karate så tror att jag kan bidra med kunskap och idéer inom utbildningskommittén. Som person är jag driftig och metodisk och får saker gjorda.” 


  
   

 

Ledamot Niklas Weimer

Niklas har tränat Shito-Rryu sedan han var 8 år och är just nu elitaktiv i kumitelandslaget samt studerar vid Karolinska Institutet. Han är tidigare utbildad på Karategymnasiet där han också har arbetat som tränare.

Niklas har även C-domarlicens och har under flera år varit tränare för olika barn och ungdomsgrupper i sin förening. 

”Man kan säga att jag har ganska bred erfarenhet av utbildning i olika former inom förbundet."

 

"Då jag också har erfarenheter från många sidor av samma situationer så har jag mycket tankar om vad jag saknat och tycker kan förbättras och även om vad jag har tyckt varit mycket bra. Jag tror att jag kan bidra med ett unikt perspektiv på områden som behöver utvecklas inom utbildning och på problem som behöver bemötas. ”

 

 


Ledamot Naja Rehn
 

Naja är egenföretagare inom friskvård och har tidigare erfarenhet av engagemang från Kroppsterapeuternas yrkesförbund.

”Eftersom träningen är en stor del av mitt liv och eftersom jag använder mycket av det jag lärt mig inom karate i mitt arbete med friskvård, känns det som en spännande väg att utforska arbetet med utbildning inom karate. Jag vill också lära mig mer om hur man arbetar inom förbundet och hoppas att kunna vara med att påverka utvecklingen framöver.”

 
     

 Vill du komma i kontakt med eller har frågor till Utbildningskommittén? Välkommen att höra av dig på This is a mailto link.

Utbildningskommitténs sida på swekarate.se >>

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link