Hoppa till sidans innehåll

Utökat stöd för parakarate – subventionera terminsavgiften!

08 SEP 2020 13:06
Från och med september 2020 kan föreningar som har utövare med funktionsvariationer, inkl. NPF, ansöka om medel för att subventionera utövarnas terminskostnader.
  • Skapad: 08 SEP 2020 13:06

Det ekonomiska stödet handlar om att uppmuntra föreningar att jobba för att i möjligaste mån inkludera alla i sin verksamhet. 

Här kan ni läsa mer om stödet och hur man ansöker >>

Parakarate omfattar en bred palett av utövare och inte bara fysiska funktionsvariationer. Vårt uppdrag inom parakarate handlar om att så många som möjligt ska kunna inkluderas i verksamheten. Vi vill därför särskilt belysa att även utövare med NPF-diagnoser räknas in som parautövare även om många tränar inom ordinarie verksamhet. Många av våra klubbar har redan erfarenhet av medlemmar med olika NPF-diagnoser, men har kanske inte tänkt på det som en form av parakarate. Detta vill vi gärna lyfta fram och genom detta bidrag också belysa det arbete som många av oss redan gör.

Vill ni öka era kunskaper i NPF så vill vi gärna tipsa om den här sidan, där det finns information om NPF (Neuropsykiatriska funktionsnedsättningar såsom ADHD, ASD/Asperger, Tourette och språkstörning). 

SISU erbjuder numera utbildningar med fokus på NPF och ni kan absolut ansöka om medel för att skicka era ledare eller andra engagerade i föreningen på dessa kurser (punkt 3 under Stöd för Parakarate).

Har ni frågor om stödet kontakta kansliet eller maila: This is a mailto link
 
Har ni frågor om verksamhet med parakarate är ni välkomna att kontakta Parakarate-kommittén: This is a mailto link

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link