Hoppa till sidans innehåll

Sverige förnyar sin representation inom EKF

20 SEP 2021 11:19
Svensk representation fortsätter på högsta Europeiska nivå.
  • Skapad: 20 SEP 2021 11:19

Senaste valet av styrelse till European Karate Federation, i maj 2021, ledde till att EKF Executive Committee (EC) bestod av ledamöter endast i form av män och heller ingen representant från de nordiska länderna.

 

För att korrigera obalansen i geografisk utbredning samt jämställdhet, fick EKFs valberedning i uppdrag att utnämna ytterligare en kandidat till styrelsen, en möjlighet som finns enligt EKF stadgar §13.4. Frågan gick till Sverige som fick förfrågan att uppdra Sarah Wennerström Cedercrona, något som förbundsstyrelsen ställde sig positiva till och utnämningen skedde under J-EM i Finland.

 

Urban Andersson kommenterar: ”Sarah har deltagit i våra internationella och nordiska relationer under en längre tid. Vi har också medvetet från Sveriges sida satsat på att internationellt visa upp att vi värdesätter både kvinnor och män i en miljö som tyvärr annars ibland kan framstå som ganska ojämlik. Uppenbarligen har detta nu gett önskat avtryck. Likväl som att vi genom detta fortsatt kan bibehålla vår goda förankring i EKF och få möjlighet att föra fram våra svenska och nordiska värdegrunder. Vi kommer naturligtvis att stödja Sarah i sitt uppdrag, såväl som att vi ser detta som övergripande positivt - att Sverige upprepade gånger anses vara en värdefull politisk faktor.”

Mer om EKFs arbete kan du läsa här: https://www.europeankaratefederation.net/


E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link