Hoppa till sidans innehåll

Svensk Karate på egna ben inför Tokyo 2020

02 JUN 2017 11:38
Den 24 maj meddelade Svenska Olympiska kommittén att karaten inte får något extra stöd i sin OS-satsning.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 15:25

Beskedet kommer efter SOKs beslut att under 2017 istället göra en omställning av den totala verksamheten för en större satsning inför OS 2024. Beslutet innebär att samtliga förbund med s.k. sommaridrotter får stå utan SOKs resursstöd fram tills tidigast 2018.

SOK uppger att nästa eventuella möjlighet till samarbete för karatens del blir under hösten 2018. Detta mot bakgrund om det ges positiva signaler att Karate blir en gren även OS 2024.

”Det är såklart en mycket stor besvikelse, vi har sedan inledande möte med SOK uppfyllt deras krav, bla framtagandet av ny kravprofil, vi har även presenterat ett professionellt upplägg av vår specifika OS satsning och också sjösatt densamma med början i februari. Detta är gjort för egna medel!” kommenterar förbundsordförande Urban Andersson.”Dock gäller det att inte tappa modet, vi är vana att kämpa utan särskilt mycket draghjälp och vi kommer jobba vidare oavsett.
Det hade såklart varit trevligt om det funnits en starkare entusiasm från deras sida över att en ny spännande idrott kommer in i sammanhanget, - en idrott som dessutom ligger väl i linje med svensk idrotts strategiska mål för att alla ska kunna träna hela livet. Men vi tillsammans i Svenska Karateförbundet skall lösa det på bästa sätt och göra det bästa av möjligheten ändå – som vi alltid gör.”

Förbundsstyrelsen och Landslagsledningen är nu i en pågående process att utifrån de nya förutsättningarna utvärdera hur man ska gå vidare i satsningen. 

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link