Hoppa till sidans innehåll

Svenska ungdomsframgångar i fullkontakt

09 DEC 2016 12:19
Det blev ett svenskt guld i Kyokushin Open Youth World Championship i Varna i Bulgarien 3-4 december 2016.
  • Skapad: 09 DEC 2016 12:19

Med över 1000 deltagare från 33 olika nationer i 3 åldersgrupper så placerade sig Elvira Ballay (Stora Höga Kyokushin Karate) på 1:a plats i 14/15år +60 kg. Ett brons gick också till Agnes Westrin (Gefle Kyokushin) 16/17år -60 kg.

Guldmedaljören Elvira tränar till vardags i Stora Höga Kyokushin Karateklubb och i hennes grupp var det 17 deltagare från olika länder. Elvira var lättast med sina 62 kg och yngst i sin grupp. Tävlingsformen är utslagsturnering och det skulle krävas 4 matcher för att vinna.

I första matchen mötte hon en tjej från Ryssland som hade vunnit Ryska mästerskapen tre år i rad. Det var oavgjort efter första ronden på två minuter och det blev en förlängning på två minuter. Då bedömer domarna till Elviras och ger henne vinsten.

I andra matchen ställs hon mot Bulgarien och även här går  matchen till förlängning. Återigen dömer domarna till Elviras fördel och hon går vinnande från matchen. I semifinalen ställs hon mot en turkisk tjej som väger 76 kg mot Eliviras 62 kg. Domarna kan inte skilja dem åt och efter denna sista förlängning avgörs matchen på vågen till Elviras fördel. Skiljer det mer än 2,5 kg så döms den lättaste till vinnare enligt gällande regeverk.
I finalen möter hon återigen en tjej från Ryssland. Finalen blir oerhört jämn och efter förlängning står Elvira som etta.

Ytterligare deltagare var Samantha Karim och Amber Lindblom, båda från Gefle Kyokushin, som tyvärr inte placerade sig denna gång.

Grattis till fina prestationer!

Tävlingen: 5th KWU Kyokushin Open Youth World Championship, är organiserat av KWU som är den största tävlingsorganisationen i världen för fullkontaktsregler. Tävlingen är av Knock-Down karaktär (fullkontakt). Juniorerna har skydd, hjälm, benskydd och tunna tyghandskar, annars är regelverket detsamma som för seniorer.

 

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link