Hemsidor i Idrottonline stängs ner 2022-12-31. Läs mer
Hoppa till sidans innehåll

Svenska OS-drömmen är nu över

14 JUN 2021 14:26
OS-kvalet i Paris den gångna helgen var sista möjligheten till en plats på OS i Tokyo.
  • Uppdaterad: 14 JUN 2021 14:26

96 länder möttes i arenan Stade Pierre de Coubertin i Paris 11-13 juni, för att slåss om de sista biljetterna till OS i Tokyo i augusti. 

Sverige var på plats med full trupp men konkurrensen blev för svår. Det blev ingen plats för Sverige på OS.
Våra utövare har satsat under en lång tid, under flera år, med siktet mot målet, men denna gång räckte det inte till. Av 96 länder i Paris tog sig 21 stycken vidare där Turkiet, Kazakstan och Bulgarien låg i topp. Med en pandemi i bagaget och i Sverige en jämförelsevis nedstängd verksamhet i snart två år, blev motståndet för tufft.

Ledarna och förbundet tackar ändå med stolthet våra utövare som kämpade sig igenom ett flertal starka fighter mot världseliten i både Kata och Kumite, med både en del vinster och förluster. Vi tackar också de svenska domarrepresentanterna som var på plats, Emilio Merayo, Francisca Márquez och Javier Escalante för sina insatser. Och även ett varmt tack för all den tid som så många i Karate-gemenskapen lagt ner så länge på att bära OS-drömmen, däribland vår förbundssponsor Kaiten Gi som trott på vår satsning fullt ut. En dröm och satsning vi ändå ser har resulterat i en positiv utvecklingsprocess på många olika sätt.

Nu ser landslaget, tillsammans med hela Karate-Sverige, fram emot att pandemin avtar så att både träningar och landslagssamlingar kan återgå till det normala. Till hösten kommer många tävlingar förhoppningsvis att rulla på som vanligt i Sverige och internationellt väntar både JEM, senior-VM och Nordiskt Mästerskap.

Resultat från OS-kvalet finner ni här:
https://www.sportdata.org/wkf/set-online/popup_main.php?popup_action=results&vernr=386&active_menu=calendar

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link