Hoppa till sidans innehåll
Foto: Sylve Holmgren

Succé för Budohistoriken!

04 DEC 2017 12:04
Det var fullsatt i kurslokalen när premiären för förbundets kurs i Budohistorik gick av stapeln den 2:a december.
  • Uppdaterad: 20 FEB 2018 15:25

Ett 50-tal engagerade lyssnare fick ta del av en minst sagt fullmatad heldag, där publiken bestod av representanter från hela fyra av våra fem grundstilar.

Hardy Holm, ordförande i förbundets Budo-kommitté, föredrog med hjälp av sina kommittékollegor bl.a. den fascinerande historien hur kring Karaten uppstod, såväl som filosofierna bakom kamsporterna, stilarna och deras utveckling, m.m. 

Budokommittén arbetar forskningbaserat och är en del av ett internationellt nätverk, som tillsammans löpande försöker spåra och dokumentera denna värdefulla historik, genom bl.a. gamla skrifter. Kursens innehåll bygger på denna forskning och ger både insikter, oväntade nyheter och andra spännande inslag.

"Vi är mycket glada över det stora intresset och jag har själv fått en hel del ny och intressant kunskap med mig. Vi är också otroligt tacksamma att förbundet har den här typen av expertis att tillgå och hoppas att fler vill ta del av det framöver. Förhoppningsvis håller intresset i sig och vi kan anordna fler kurser under 2018." säger GS Sarah Wennerström

Under dagen ingick lunch och samtliga deltagare fick också ett varsitt presentkort från Kaiten, likaså lottades gåvor från Kaiten ut under dagen. 

 

Är du intresserad av att gå kursen? 
Hör gärna av dig till kansliet på This is a mailto link.

Vill du komma i direktkontakt med Budo-kommittén når du dem här: 
https://www.swekarate.se/forbundet/kommitteer/budokommitten/

Tack till Sylve Holmgren för bilder.

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link