Hoppa till sidans innehåll

Stödåtgärder i Coronakrisen

01 APR 2020 11:57
Svenska Karateförbundet aktiverar stödåtgärder.
  • Uppdaterad: 01 APR 2020 11:57

Med nedsatt verksamhet som följd lämnar Corona-krisen djupa spår inom idrotten.

Som en första åtgärd har förbundsstyrelsen valt att omedelbart utdela ekonomiskt stöd till samtliga distrikt (SDF). Möjlighet till att få SDF-stöd infördes redan förra året men är vanligtvis förknippat med ett antal krav. FS väljer nu att dela ut stödet utan motprestation i år för att distrikten ska kunna genomföra snabba omställningar i verksamheten och ha lättare att komma igång igen när situationen förändras till det bättre. SDF styr själva över stödet och väljer vart och på vilket sätt man anser att det gör mest nytta för att stödja sin region.

I samarbete med Riksidrottsförbudet utvärderar också förbundet vilka problemområden som uppstått i föreningverksamheten. Detta för att kunna skapa fördelningsnycklar för de 500 miljoner som staten utlovat idrottsrörelsen. Beslut hur pengarna ska fördelas väntas från RF inom de närmsta veckorna.

Karatelyftet, det verksamhetsstöd som nyligen lanserats, kommer från v.15 att justeras med ytterligare ett sökbart område som gäller bibehållen verksamhet under tiden för restriktioner på grund av Covid-19. Konkret kan det handla om att köpa in utrustning för att bedriva utomhusträning eller genomföra annorlunda idrottsverksamhet, som med digitala hjälpmedel. Mer information kommer vara föreningarna tillhanda inom kort.

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link