Hoppa till sidans innehåll

SM i Karate 2020 ställs in

25 AUG 2020 11:46
Den rådande osäkerheten kring Corona-pandemins utveckling ligger till grund för beslutet att ställa in Svenska Mästerskapen i Karate som skulle ha ägt rum i Helsingborg den sista helgen i oktober.
  • Uppdaterad: 25 AUG 2020 11:46

Beslutet togs under tisdagen 25/8 efter noggrannt överägande.

”Vi har väntat så länge vi har känt varit möjligt med beslutet för att få besked kring eventuella lättnader i Folkhälsomyndighetens rekommendationer för idrottsevenemang, då vi vet att frågan är på remiss hos regeringen. De eventuella ändringar som kommer, som vi i dagsläget känner till, ser vi dock inte kommer att täcka vårt behov att kunna ombesörja en tillräckligt säker och trygg tävlingsmiljö utifrån våra förutsättningar för SM i förhållande till risken för smittspridning av Covid-19.” säger förbundsordförande Urban Andersson. ”Vi vill heller inte vänta längre med beslut då det endast är drygt två månader kvar och vi anser att våra föreningar och tävlande, såväl som arrangören, behöver få rimlig tid i att förbereda sig för ett så viktigt tillfälle.”

Förbundsstyrelsen vill framhålla att den arrangerande klubben, Helsingborgs Karateklubb, har gjort ett gediget arbete i att försöka att hitta lösningar och vill tacka dem för deras flexibilitet och vilja att göra sitt bästa för att genomföra tävlingen trots rådande läge. Föreningen tog beslut under måndagen att man inte anser sig kunna arrangera SM på ett tillräckligt säkert sätt i det klimat som nu råder. Förbundet och föreningen är efter utvärdering av situationen i samförstånd att det mest ansvarsfulla nu är att avbryta processen och ställa in mästerskapet, med förhoppning att SM istället ska kunna äga rum i Helsingborg 2021.

SM i Karate brukar under två dagar samla ca 400 deltagare plus domare, sekretariat och övriga funktionärer. Vanligtvis tillkommer också publik.

”Vi vill gärna se aktiviteter äga rum i största möjliga mån, men SM är tyvärr ett för stort arrangemang för i år. På distriktsnivå, som är enklare att anpassa efter de utmaningar som nu finns, har vi dock dragit igång lägerverksamhet på flera platser och vi hoppas också på att ett antal Distriktsmästerskap ska kunna äga rum. Vi vill uppmuntra våra tävlingsintresserade utövare att delta i distriktens aktiviteter i väntan på nästa SM. DM är ju trots allt vår andra mästerskapsform och ett tillfälle man inte bör missa om man satsar på tävling.” avslutar Urban Andersson

Förbundsledningen fortsätter att bevaka pandemins utveckling.

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link