Hoppa till sidans innehåll

Rekordstort intresse för domarkurs

12 DEC 2016 14:55
Den återkommande domarkursen som hålls på RIG Karategymnasiet slog i år rekord i deltagande. För första gången genomfördes även kompetensutveckling för chefsdomare.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2017 09:12

Det blev en intensiv helg med mycket positiv anda och stort intresse från våra kursdeltagare på årets domarkurs på RIG Karategymnasiet. Hela 43 stycken närvarade under dagarna i Haninge för att få lära sig hur regelverket fungerar och få svar på sina frågor.

På plats som kurshållare var förbundets domarkommitté/WKF-domare samt Javier Escalante, ordförande i WKFs domarkommitté.

Deltagarna fick göra teoriprov samt praktiska övningar och tog sikte på licenser enligt följande;

Till Judge B eller högre licens:7 st.

Till Judge C:19 st 

Också 6 st observatörer fanns på plats i form av coacher.

Det nya konceptet för kompetenshöjning av chefsdomare genomfördes också för första gången, där 10 st redan erfarna domare deltog, för att få sin diplomering till att vara chefsdomare - vilket framöver inte kommer tillåtas utan genomförd kurs. Under dagarna närvarade också en mental coach från Elitidrottscentrum på Bosön, för att stärka dessa i sin roll att hantera beslut i pressade tävlingssituationer.

Nu väntar verifiering av licenser under tävlingsvåren 2017 och vi ser fram emot att få fler duktiga domare till förbundet! 

Vi vill också särskilt tacka Solna Shotokan Karateklubb som ställde upp med utövare till de praktiska övningarna under kursen.

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link