Hoppa till sidans innehåll

Ny sammansättning i Parakarate-kommittén

17 APR 2020 09:26
Vi välkomnar Mona Pfaus och en ny uppställning i Parakaratekommittén!
  • Skapad: 17 APR 2020 09:26

Mona Pfaus, är ledare och ordförande i föreningen Karate-Do Shotokan Akademi Växjö som hon varit aktiv i sedan hon grundade klubben 1998. 
Till vardags är Mona lärare på högstadiet och undervisar i samtliga SO-ämnen samt bild. Kombinationen lärare och karateinstruktör har lett till en utveckling av barn- och ungdomsträningen i klubben som mynnat ut i olika grupper där varje grupp har sitt bältessystem och kunskapsmål: Tiny Tigers, Karate Kids och Karate Juniors. Det senaste tillskottet i klubben på barn-och ungdomsfronten är paragruppen Karate Tigers. Utöver dessa grupper finns även flera vuxengrupper.

I Karate Tigers tränar en förälder med sitt barn och konceptet har slagit väl ut. Fokus är glädje, motorik och rörelse utifrån barnets behov och förmåga där medtränande förälder agerar partner till sitt barn. Gruppen har liksom de andra grupperna ett eget bältessystem men med individuella kunskapskrav.
Mona är ödmjuk inför uppgiften att vara en del av Parakaratekommittén i Svenska Karateförbundet och hoppas på en bra utveckling av parakaraten i samarbete med andra klubbar inför framtiden. 

Mona Pfaus blir ny ledamot och kommer arbeta tillsammans med Victor Aderclou och Gunilla Jodry under ledning av Anders Trapp som ordförande.

Kommittén uppmuntrar alla föreningar som vill starta upp parakarate-verksamhet till att de gärna får höra av sig: This is a mailto link.

Glöm ej heller att det finns bidrag att söka för parakarate, läs mer här.

Vi hälsar Mona varmt välkommen och önskar Parakaratekommittén lycka till med sitt arbete!

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link