Hoppa till sidans innehåll

Ny sammansättning i Juridiska Nämnden

22 MAR 2017 12:28
Förbundets Juridisk Nämnd (JN) är vår instans för handläggning av idrottsjuridiska bestraffningsärenden. Vi välkomnar nu en ny ordförande och söker ledamöter.
  • Skapad: 22 MAR 2017 12:28

”Först och främst vill vi tacka vår tidigare ordförande, Kristina Ullgren, som gjort ett fantastiskt arbete i många år. Hon väljer nu att ta en paus från idrottsjuridiken och lämnar över till Ulrika Karlsson - som vi hälsar varmt välkommen! Uppdraget JN har är ett mycket viktigt sådant och vi har stort förtroende för Ulrikas kompetens.” säger Urban Andersson, förbundsordförande.

Ulrika Karlsson kom in i JN som ledamot under 2016 under ledning av Kristina Ullgren, - nu axlar hon ordföranderollen. Hon har sedan tidigare gedigen erfarenhet som förbundsjurist på Svenska Fotbollsförbundet. Så här säger hon själv:

”Jag är en 43-årig jurist med sörmländskt ursprung, som förvisso aldrig har utövat karate eller någon annan kampsport själv men jag är mycket fascinerad och imponerad över såväl karatens filosofi som utövande. Med ett genuint idrottsintresse i grund och botten och med en gedigen idrottsjuridisk erfarenhet från Sveriges största specialidrottsförbund känns det ändå naturligt för mig att axla den här rollen. I flera år arbetade jag som förbundsjurist på Svenska fotbollförbundet i Solna. Med andra ord är jag väl insatt i idrottsjuridik och de idrottsliga regelverken.

Jag bor numera i Bollebygd på västkusten med min sambo och våra två barn. Sedan 2011 arbetar jag på Chalmers tekniska högskola i Göteborg där jag bland annat sysslar med avtalsförhandlingar och hantering av högskolans disciplinärenden. Som ung höll jag på med flera idrotter men min huvudsakliga föreningsbakgrund utgörs av flera decennier inom fotbollen, både som utövare och som engagerad i styrelsearbete på gräsrotsnivå. Idag är det dock mina barn som är utövare i olika idrottsföreningar medan jag själv håller igång med löpning och yoga. Den svenska idrottsrörelsen ligger mig fortfarande mycket varmt om hjärtat och det ska därför bli ett sant nöje att få ge mig djupare i kast med de frågor och ärenden som rör Svenska Karateförbundet.”

Välkommen Ulrika och lycka till!

Tillsättning av ledamot

I samband med förflyttning av ordförandeskapet finns nu en vakans för en eller två ledamotsplatser. Vi söker därför omgående jurister till uppdraget.
I genomsnitt hanterar JN 1-3 ärenden per år. Kunskaper om idrottsjuridik är en merit, men inget krav då vi kan tillhandahålla och bekosta utbildning via RF. Du får gärna ha kännedom om karate och/eller föreningsverksamhet på ett eller annat sätt. Uppdraget är som förtroendevald, förbundet ersätter omkostnader och tillhandahåller utbildning, meriter och referenser i samband med uppdraget.

Har du frågor om uppdraget eller vill ansöka om platsen: Hör av dig till Generalsekreterare Sarah Wennerström, tel  08-597 604 92, epost: This is a mailto link

 

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link