Hoppa till sidans innehåll

Namnregler på tävling

16 OKT 2019 10:04
På förekommen anledning. Under året har vi i samband med tävlingar sett att klubbar i vissa fall anmält sig med felaktiga eller påhittade namn och i vissa fall med stilorganisationens namn och inte klubbens. Detta är inte tillåtet.
  • Skapad: 16 OKT 2019 10:04

Det är endast föreningar som är medlemmar i Sv Karateförbundet som får ställa upp på förbundets tävlingar (gäller svenska föreningar). Försäkringsskyddet och licenser omfattar endast de utövare som är medlemmar i en förbundsansluten förening. Om föreningsnamnet inte är korrekt enligt förbundet medlemsförteckning finns ingen verifikation som gör dessa giltiga. I sämsta fall, OM en utövare skadas på en tävling anmäld i ett föreningsnamn vi inte kan verifiera, gäller alltså inte försäkringen.

Det är mycket viktigt att tävlande, coacher och föreningsledare är pålästa om regler, tävlingsbestämmelser samt tar sitt ansvar och säkerställer att anmälan sker på ett korrekt sätt med korrekta namn, i rätta klasser, då det är en fråga om säkerhet. Detta gäller samtliga förbundssanktionerade tävlingar och oavsett anmälningssystem (Sportdata el. annat).

Att inte följa detta är att bryta mot tävlingsbestämmelserna samt kampsportslagens kontrollsystem och kan leda till att klubben får tävlingsförbud. Regler och bestämmelser hittar ni här: 
https://www.swekarate.se/tavling/reglerdokument/

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link