Hoppa till sidans innehåll

Lyckad premiär för Arrangörskonferensen!

08 SEP 2017 11:33
Lördagen den andra september samlades stöttepelarna av svensk karates tävlingsverksamhet för första gången till en gemensam arrangörskonferens i förbundets regi.
  • Skapad: 08 SEP 2017 11:33

Konferensen hölls på Scandic Continental i Stockholm. Initiativet togs som ett led i den växande utvecklingen av karate i Sverige. Fler börjar träna och fler vill också tävla. Både kvalitetskrav och konkurrenstryck har därför ökat inom tävlingsverksamheten och förbundsledningen har sett ett behov av att ta ett samlat grepp i frågan.

Målet med dagen var att förbundet och tävlingsarrangörer tillsammans ska finna vägar att uppnå ett sätt att uppfylla förbundet uppdrag – att skapa de bästa förutsättningar för att alla som vill tävla ska få möjlighet att göra det inom ramen för förbundets verksamhet.
En bra bred nationell tävlingsverksamhet är också grunden till att vi i förlängningen kan få fram elit och få se fler svenska internationella mästerskapsmedaljer.

Det blev en god uppslutning och majoriteten av landets tävlingsarrangörer medverkade, totalt ett 30-tal deltagare ända från Boden i norr till Ystad i söder.

Förbundsledningen lade grunden för dagen med att redogöra för nuläge, statistik, förbundets ramverk, uppdrag och vision samt de utmaningar man upplever centralt. Tekniska kommittén och Domarkommittén, som är viktigt instanser i tävlingsrelaterade frågor, föredrog även de sina arbeten och lyfte fram specifika frågor de anser särskilt viktiga att tänka på.
Likaså fick samtliga arrangörer beskriva sin verksamhet och de utmaningar och möjligheter de möter i sin vardag.

Eftermiddagen bestod sedan av en gedigen workshop, baserad på det som lyfts fram under förmiddagen. Med breda diskussioner och högt i tak var syftet att få fram förslag till gynnsamma förändringar i enlighet med målsättningen och identifiera områden att arbeta vidare med. Resultatet blev mycket bra input till processen att stärka insatserna för en framgångsrik tävlingsverksamhet.

Det blev en positiv dag i god anda och förbundsledningen tackar samtliga som deltog för ert engagemang!

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link