Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jeff T

Karate Kid Cup firade 20 år

08 DEC 2016 10:05
Lördagen den 3 december 2016 arrangerades klassikern Karate Kid Cup i Eriksdalshallen, Stockholm. Denna gång var det lite högtidligare än vanligt eftersom det var två decennier sedan starten 1996.
  • Skapad: 08 DEC 2016 10:05

I år deltog 450 startande från 55 klubbar runt om i landet. Även gäster från Norge, Finland, Estland, Ryssland och Tyskland sågs i vimlet.

- "Det har i många avseenden varit en fantastisk resa att få vara med om att bygga och utveckla svensk barn- och ungdomskarate. Karate Kid Cup startades som ett försöksprojekt inom dåvarande Svenska Budoförbundets karatesektion för att testa ett regelverk anpassat efter barn. Det hela blev en succé och efter några år samlade Karate Kid Cup mer än 800 tävlande", säger Per-Ola Olsson som arrangerat tävlingen sedan starten.

Idag arrangeras en mängd tävlingar i Sverige där det stora antalet tävlande utgörs av deltagare i åldrarna 7-13 år. Vad har just Karate Kid Cup för betydelse inom svensk karate?

-  "De allra flesta av dagens landslagsmedlemmar har någon gång tävlat i Karate Kid Cup och det har varit och är fortfarande spännande att följa en del av dessa tävlande. Med kännedom om debatten som förs idag om barns träning och vådan av för tidig elitsatsning känns det än mer rätt att Karate Kid Cup alltid har haft som sitt motto ”barns tävling är en del av leken och skall alltid ske på barnens villkor”, säger Per-Ola Olsson.

Karate Kid Cup arrangeras numera tillsammans med Svenska Juniorpokalen som sedan några år etablerats som en fast punkt i det årliga schemat för många yngre juniorer, juniorer och U21. På denna tävling deltog 165 startande från 43 klubbar. Även här fanns internationella deltagare från samma länder som ovan.

- "Många människors engagemang och uppoffrande arbete har bidragit till att vi här idag firar 20 år av barn- och ungdomstävlande. Den gemensamma nämnaren för alla dessa människor har varit viljan att göra något bra för svensk karate. Och med facit i hand kan jag nog säga att vi till viss del har lyckats", avslutar Per-Ola Olsson.

Förbundet gratulerar till jubiléet, tackar för engagemanget så här långt och hoppas på många år till!


E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link