Hoppa till sidans innehåll

Information till medlemsföreningar - Medlemsrapportering 2020

30 SEP 2020 09:44
Senast 31 oktober ska samtliga föreningar i Svenska Karateförbundet ha uppdaterat sina register på IdrottOnline med antal medlemmar inklusive tillkomna nybörjare.
  • Skapad: 30 SEP 2020 09:44

Nu är det dags för årets medlemsrapportering. Senast 31 oktober ska klubbens register i IdrottOnline var uppdaterat.

Varför ska vi rapportera?
Som medlemsförening i SKF är ni förpliktigade i medlemsvillkoren enligt stadgarna att rapportera in korrekt antal medlemmar i IdrottOnline per 31/10. Statistiken som anges i IdrottOnline ligger till grund för de statliga medel som tillfaller förbundet. Samma pengar som sedan distribueras tillbaka ut i verksamheten och till er föreningar på olika sätt. Ju fler medlemmar ett förbund har desto mer pengar tillfaller verksamheten och ju starkare plats har Karate inom svenska idrottsrörelsen. 

Vad ska rapporteras?
Samtliga personer som varit/är medlemmar i klubben någon gång under året dvs, från januari 2020 och framåt, ska vara registrerade i IdrottOnline per 31/10. Medlemmar som har slutat under 2020 tas bort först under januari månad 2021.
Riksidrottsförbundets granskningsorgan, LOK-stödsgruppen m.fl. använder samma system och det är därför viktigt att ni rapporterar in korrekt och samma antal i alla instanser och att medlemsantalet motsvarar alla åldrar som tränat någon gång under året så här långt, för att inte differenser ska uppstå.

Exempel: Ett medlemskap täcker kalenderår. Om Stina blir medlem i januari och slutar komma till träningen i maj, är Stina trots allt medlem hela året. Därför ska Stina oavsett finnas med i rapporteringen i IdrottOnline per den 31/10.

Försäkring
De medlemmar som rapporteras i IdrottOnline är de som omfattas av förbundets försäkring.

Rösträtt
Medlemsrapporteringen är också en förutsättning för rösträtten i förbundet.

Hur rapporterar vi?
Mer information om hur Medlemsrapporteringen går till finns här: https://www.swekarate.se/foreningshjalp/Medlemsrapportering/

Tekniska supportfrågor ställs direkt till IdrottOnline-supporten.

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link