Hoppa till sidans innehåll

Hana Antunovic historisk igen!

19 DEC 2018 13:37
Hana blir vår första karateka i Svenska Olympiska kommitténs stödprogram. SOK utökar Topp och Talang från och med den 1 januari 2019.
  • Skapad: 19 DEC 2018 13:37

Totalt tas 12 aktiva ut till programmet inför OS 2020 och 2024. Hana Antunovic är en av fem som kommer med i programmet Topp & Talang som kandidat med sikte på just OS i Tokyo 2020. Övriga kandidater inför 2020 är från ridsport, bordtennis och segling. Hana kommer främst med mot bakgrund av den prestation hon nyligen gjorde genom sitt historiska brons på Karate-VM i 68-kiloklassen i kumite. Övriga meriter är bl.a. EM-brons och en fjärde-placering på European Games.

- Vi är naturligtvis oerhört glada över detta besked och för Hanas skull, säger Urban Andersson, ordförande i Svenska Karateförbundet. Vi och Hana har gemensamt investerat mycket resurser och tid i att nå så här långt, förhoppningsvis kan nu SOK som komplement hjälpa henne in i slutspurten och till att faktiskt nå OS. Vi har också fler mycket talangfulla utövare som vi tror på, där kommer vi fortsätta satsa med förhoppning att fler kan ta sig till samma position framöver, vårt arbete mot det målet förblir detsamma.

Topp och Talang är ett skräddarsytt stöd för aktiva som bedöms ha potential att kunna nå medaljkapacitet på OS med en uthållig satsning och rätt stöd och ger en möjlighet till en hundraprocentig satsning, oavsett den egna idrottens eller familjens ekonomi. SOKs resursteam tillför kompetens och rådgivning till aktiva och tränare/ledare inom specialistområden som fysisk träning, nutrition, medicin, prestationspsykologi, coaching och prestationsanalys. Planen är att den aktive inom tre till sex år ska nå eller finnas i världstoppen i sin idrott.

För att representera karate på OS ska du kvalificera dig genom ett poängsystem fördelat på ett antal tävlingar under ledning av World Karate Federation. Spelen i Tokyo 2020, där karate deltar för första gången, invigs den 24 juli med avslutning den 9 augusti.

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link