Hoppa till sidans innehåll

Från 1:a april 2019 införs obligatorisk coachlicens

14 DEC 2018 10:30
Samtliga personer som vill fungera som coacher på tävlingar i Sverige måste kunna uppvisa en coachlicens på alla tävlingar efter 2019-04-01.
  • Uppdaterad: 14 DEC 2018 10:30

Licensen fås genom en nätbaserad utbildning som tagits fram av Svenska Karateförbundet, där ett grundligt analaysarbete gjorts av Tekniska kommittén.

”Vi har många duktiga coacher idag men vi har också coacher som får rycka in med kort varsel och inte har fått rätt förutsättningar att utföra sitt uppdrag på bästa sätt. Vår online-utbildning är uppsatt för att på enklast möjliga och pedagogiska sätt ge den kompetens man behöver för att kunna vara en bra coach". säger Generalsekreterare Sarah W. Cedercrona. "Vi vill också formalisera och certifiera coach-uppdraget för att tydliggöra att det är förknippat med såväl möjligheter men också skyldigheter. Vi hoppas att det ska hjälpa till i utvecklingen av våra coacher och ge dem den status de förtjänar”. 

Coachlicensen är villkorad med att man följer de coachregler som finns i Sverige. Vid brott mot dessa eller olämpligt uppförande kan licensen återkallas.

Efter genomförd online-utbildning fås en licens från SKF kansli. Licensen är en fysisk handling som ska bäras synlig av coachen under hela tävlingen. Du kan redan nu göra testet och licenser skickas ut fr.o.m januari. Förbundet har valt att tillåta första kvartalet under 2019 till att fasa in förfarandet så att befintliga coacher ska få tillräckligt mycket tid på sig att kunna anskaffa coachlicensen.

Utbildningen för coachlicens kommer utgå från regler som gäller från 1.1.2019 samt coachregler och tävlingsbestämmelser. 

Instruktioner om hur du genomför utbildningen och erhåller din licens finner du i Coachlicensverktyget.

Gå till Coachlicensverktyget >>


E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link