Hoppa till sidans innehåll

Förtydligande om försäkringsvillkor med anledning av Covid-19

04 FEB 2021 09:44
Då frågor inkommit kring försäkring avseende resor under pågående pandemi, förtydligar vi här vad som gäller.
  • Uppdaterad: 04 FEB 2021 09:44

Idrottsreseförsäkringen ingår för alla medlemmar i föreningar som är anslutna till Svenska Karateförbundet. Det är en reseförsäkring som lämnar ersättning främst för nödvändiga vårdkostnader utomlands om utövare blir akut sjuk eller skadad utomlands. Den lämnar också ersättning för t. ex. merkostnader för hemresa om man till följd av sin sjukdom/skada inte kan resa hem på det sätt som avsågs. Det är dock förutsatt att hälsotillståndet är så allvarligt så att läkarvård är nödvändig, dvs. att man inte kan resa hem p.g.a. att man vårdas på sjukhus.

Det är således viktigt att förstå att idrottsreseförsäkringen INTE gäller för merkostnader för hemresa eller annat p.g.a. att man t. ex. blivit satt i karantän om landet infört snabba restriktioner eller om man vill boka om för att man är orolig för en ökad smittspridning el. dyl. 

Samma villkor gäller för RF föreningsförsäkrings Bas, som ideella ledare/tränare/funktionärer omfattas av.

Förutom försäkringsvillkoren bör man särskilt observera att i det fall man väljer att resa till ett land som UD avråder från, kan man heller inte förvänta sig ordinarie hjälp från svenska ambassader eller konsulat. Läs mer i UD:s information: https://www.regeringen.se/artiklar/2020/03/fragor-och-svar-om-reseavradan/

Förbundet uppmanar till att följa de råd och rekommendationer om resor som ges från Folkhälsomyndigheten och UD. För förbundets landslag och centrala funktioner utvärderas situationen löpande i samband med aktuella aktiviteter.

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link