Hoppa till sidans innehåll

Första OS-uttagningen klar!

01 FEB 2017 11:55
20-22 januari hölls ett uttagningsläger till OS-trupp på elitidrottscentrum på Bosön, Stockholm. 24 karatekas bjöds in och fightades väl om de första platserna i svenska
OS-satsningen.
  • Uppdaterad: 06 NOV 2017 09:12

Efter tuffa tester i mycket hård konkurrens har landslagsledningen genom uppföljning och noggrann utvärdering nu valt ut den första OS-gruppen och tillsammans med dessa satt individuella planer för Fas 1, en tre månaders kontrollperiod som spänner från nu t.o.m. Senior-EM i maj, där utveckling och prestation kommer vara i fokus.

Erbjudandet om en plats i OS-truppen innebär att utövarna själva fritt väljer att gå in i ett intensivt program, skräddarsytt per person, där man får bästa möjliga support utifrån sina och förbundets förutsättningar inom ramen för OS-satsningen. Kontrollperioden på tre månader syftar till att lägga grunden till nästa kommande uttagning – till Svenska Olympiska Kommitténs (SOK) Topp & Talang-program, där urvalet sker i maj. Efter det sker en ny utvärdering av OS-programmets upplägg och individuell planering för aktiva.

Helgen 3-5 februari startar programmet med ett gemensamt läger för hela truppen i Stockholm.

”Vi gör en intensiv kick-start på programmet där den här första träningsperioden är väldigt viktig. Vi kommer ha löpande och nära kontakt med deltagarna med täta mätpunkter för utvärdering, - allt med syfte att utröna en prestationsnivå både hos de aktiva men också i vår organisation som ligger i linje med SOK´s förväntningar. De här utövarna har jobbat hårt med stöd av sina hemmaklubbar i många år och vi vet att de har mycket att ge. Vårt jobb på central förbundsnivå blir nu att hjälpa till i att synliggöra detta på bästa sätt så att både de aktiva och vi som förbund svarar upp mot de nya olympiska kraven gällande professionell central organisationsstruktur och idrottslig satsning.”
säger Ramon Malavé, Olympisk Headcoach. ”Vi tror starkt på dessa utövare, de är villiga, ambitiösa och med mycket kunskap med sig i bagaget – det ska bli väldigt spännande och roligt att få följa dem på resan!”

De uttagna kommer ha tillhörighet till ett av tre OS-center, förlagda i Stockholm, Karlstad och Sundsvall, där naven finns för deras respektive utvärdering under kontrollperioden.

Efter EM i maj kommer en ny utvärdering och planläggning att göras.

Uttagna är; namn och hemmaklubb

KUMITE 

Sabina Lääveri, Shiai KK                                         

Hana Antunovic, Shiai KK                                                                      

Lisa Rasmusson, Sundsvalls Sportkarate

Stephanie Kaup, Malavé Do

William Engman, Sundsvall Sportkarate

Sebastian Brajic, Centrum KK

Ludwig Ingemansson, Eskilstuna KK

Daniel Barkelind, Eskilstuna KK

 

KATA 
Mia Karlsson, Degerfors Kuniba Kai

Lina Wåglund, Wakajishi KK

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link