Hoppa till sidans innehåll
Foto: Jeff Tran Kataträning med distriktstrupp i SDF Mellersta Karateförbundet.

Första distrikten har tilldelats stöd

08 MAJ 2019 09:58
Årsmötet 2019 beslutade att införa ett särskilt stöd till distrikten för att få igång mer verksamhet för klubbarna inom respektive region.
  • Uppdaterad: 08 MAJ 2019 09:58

Karate-Sverige är uppdelat i 7 distrikt, s.k SDF. Varje distrikt har till uppgift att driva och utveckla verksamhet för de föreningar som finns i sin region, t.ex. elitförberedande till landslag genom distriktsträningar i Kata och Kumite, utbildningsinsatser via SISU, domarutbildningar m.m. Verksamheten är öppen för alla medlemsklubbar och deras utövare. 

På karateförbundets årsmöte presenterade förbundsstyrelsen ett förslag att del av budgeten skulle gå till distrikten, för att gynna och få igång verksamheten som en del i att stärka klubbarna inom geografisk närhet. Stödet innebär att varje SDF kan ansöka om upp till 40 000 kr.

Ansökan var öppen fram till sista april och två SDF har nu ansökt och fått tilldelat stöd, Övre Norrlands Karateförbund och Stockholms Karateförbund.

"Tyvärr är det bara två av sju SDF som ansökt om stödet. Det tycker vi naturligtvis är synd. Tanken var att pengarna skulle gå till att stötta befintlig verksamhet såväl som att vara en hjälp till att starta upp de områden som saknas". kommenterar GS Sarah W. Cedercrona.

"Vissa SDF har t.ex. inte fått igång sina distriktsträningar inom kumite och/eller kata, eller saknar domaransvariga. Vissa kanske skulle ha nytta av att genomföra utbildningar men saknar medel till det. Faktorer som direkt påverkar anslutna klubbar. Vi får undersöka vad det beror på att man valt att inte söka stödet. Sen vet vi att några SDF har svårt att hitta personer som vill engagera sig i förtroendeuppdragen som behövs för att ha alla delar igång, vilket påverkar". förklarar Sarah vidare. "Vi vill därför uppmana er som är aktiva i en förening att höra av er till era distrikt om intresse finns att bli engagerad på distriktsnivå - för övrigt en bra merit och ett spännande uppdrag. Distrikten finns till för klubbarna, men för att det ska bli ett givande samarbete måste även klubbarna vara öppna mot distrikten. Vi hoppas på större intresse inför nästa års ansökningsperiod och mer engagemang från föreningarna i SDF:s verksamhet".

Läs mer om ditt SDF och hur du kontaktar dem >>

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link