Hoppa till sidans innehåll

Förbundsstyrelsen riktar skarp kritik mot anonym avsändare

31 MAR 2017 11:59
Med anledning av ett anonymt brev som skickats ut till ett stort antal föreningsledare rörande en privat angelägenhet för en enskild Förbundsledamot så har förbundsstyrelsen formulerat ett uttalande i frågan.
  • Skapad: 31 MAR 2017 11:59

En anonym avsändare har via post och utan medföljande kommentar skickat ut en privatsak rörande en enskild Förbundsledamot till ett stort antal föreningsledare i Sverige. FS kan endast tolka detta som ett grovt försök att underminera ledamoten personligen, dennes rykte, levebröd som näringsidkare samt Förbundsstyrelsens arbete. 

FS och den aktuelle ledamoten har full transparens i detta ärende och det finns ett flertal sätt att meddela sig till förbundet om man vill ha fakta i sakfrågor, har andra funderingar eller finner oro kring ett ärende. Att uppvigla och bedriva häxjakt anonymt är sprunget ur feghet och inte att anses förenligt med budons principer. 

FS vill med eftertryck poängtera att de inte på något sätt har respekt för en person som väljer att agera på detta kränkande sätt – oavsett anledning är det ett ovärdigt beteende i avsaknad av all heder. FS bemöter därför den anonyme brevskrivaren på detta sätt och visar samtidigt den policy man har vad gäller integritetsfrågor och personangrepp mot vem det än må vara.

Ett fullständigt uttalande i sakfrågan finns hos SKF kansli. Det är av yttersta vikt att privat information som inte berör förbundets verksamhet aldrig görs tillgänglig offentligt. För att ta del av FS fullständiga uttalande får man därför rekvirera detta från förbundets kansli genom att göra följande: 

Maila generalsekreterare This is a mailto link och uppge fullständigt namn, telefonnummer, föreningstillhörighet, funktion i klubben samt beskriv orsaken till att man vill ta del av uttalandet. 

Har inte fullständiga uppgifter lämnats eller om FS anser att ansökande mottagare inte har relevant anledning att ta del av uttalandet förbehåller vi oss rätten att neka delgivning av informationen.

Skribent: Sarah Wennerström
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link