Hoppa till sidans innehåll

Förbundets första E-tävling genomförd

09 APR 2021 12:33
I ett led att utveckla fler alternativ till verksamhet under pandemin har ett pilotprojekt genomförts för E-tävling, dvs en tävling som endast genomförs online.
  • Uppdaterad: 09 APR 2021 12:33

Konceptet med E-tävling har utvecklats gradvis runtom i världen under pandemin. Förbundets mål med pilotprojektet har varit att hitta ett koncept som fungerar inom ramen för, och med samma validitet, som svenska förbundssanktionerade tävlingar. Detta för att skapa ett långsiktigt fungerande tävlingsformat. Med anledning av kampsportslagen är E-tävling i dagsläget endast tillåtet att genomföras i Kata.

Värd för pilotprojektet var distriktet ÖNKF tillsammans med föreningen Ersboda Sportkarate, som valde att arrangera DM i Kata som E-tävling. Förbundets Domarkommitté och Tekniska komitté har ansvarat för testet tillsammans med arrangörerna.

I E-tävling framför den tävlande sin kata precis som på fysisk tävling, men spelar in den enligt en manual som tillhandahålls från förbundet. Videon laddas sedan upp och bedöms av en domarpanel av licensierade domare godkända av Domarkommittén. Utövaren får sedan resultatet via mail om man har gått vidare till nästa omgång, där man sedan laddar upp sin nästa kata och videoupptagning. Processen fortsätter så fram till final och en utsedd segrare. Hela förloppet kan följas av publik via Sportdata. Undantaget det filmade online-formatet gäller som vanligt ordinarie regelverk och tävlingsbestämmelser.

Här kan ni se resultat, videos och hur det såg när ÖNKFs Kata-DM gick av stapeln i vecka 12: https://www.sportdata.org/karate/set-online/veranstaltung_info_main.php?active_menu=calendar&vernr=5741#a_eventheadend

Den genomförda piloten kommer nu att utvärderas och möjligheten att anordna E-tävling kommer sedan att erbjudas till andra arrangörer. Är ni intresserade av att anordna en E-tävling är ni välkomna att kontakta Tekniska kommittén: This is a mailto link

Förbundet vill särskilt tacka arrangörerna för sina goda insatser samt gratulera de nya Distriktsmästarna i Kata från ÖNKF!

Skribent: Sarah Wennerström Cedercrona
E-post: Adressen Gömd

Gilla oss på Facebook!

  

 Antidoping

Postadress:
Svenska Karateförbundet
Västmannagatan 68
113 25 Stockholm

Kontakt:
Tel: +46859760490, +46859760493
E-post: This is a mailto link